hur man kan förstå biverkningar av solskyddsmedel

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-12-20
Även om det är viktigt att skydda huden från solen, här är några solskyddsmedel biverkningar måste du vara medveten om
1.
Hur många gånger har du blivit tillsagd att bära solskyddsmedel när du går ut i solen? Medan solskydd är viktigt, särskilt när det gäller att förebygga hudcancer, med hjälp av en kemisk solskyddsmedel är inte utan sin egen biverkningar och risker. Vad är solskyddskräm biverkningar som du bör känna till?
2.
Allergisk reaktion

Några av de kemikalier som finns i solkrämer kan orsaka hudirritation inklusive rodnad, irritation och klåda. Vissa människor upplever en sann allergisk reaktion och kan utveckla ett fullskaligt utslag med intensiv klåda. Detta allergisk reaktion kan bero på en eller flera av kemikalier normalt finns i dessa produkter från de aktiva ingredienser för att dofter och konserveringsmedel. PABA används finns i de flesta kommersiella solskyddsmedel men på grund av den höga allergisk reaktion mot denna kemikalie, det tagits bort från många solskyddsprodukter.

Även om du kan köpa solskyddsmedel märkta som allergiframkallande, var försiktig. Solskyddsmedel får ofta denna etikett när de inte innehåller PABA, men det finns många andra kemiska komponenter som kan orsaka en liknande allergisk reaktion. Om du är osäker på om du är allergisk mot en viss solskyddsmedel kan lapptest göras av en hudläkare. I vissa fall kan du kanske använda ett solskyddsmedel som innehåller zinkoxid sedan allergiska reaktioner mot denna ingrediens är mindre vanliga.
3.
Ögonirritation

Aj! Komma solskyddsmedel i ögat kan vara smärtsamt! Förutom smärta, kan du uppleva stora brännande och ljuskänslighet men det är oftast bara tillfälligt. Vid ett tillfälle var det ett rykte sprids att kemiska solskyddsmedel kan orsaka blindhet. Även om detta är sant, kan solskyddsmedel i ögonen vara obehaglig. Det bästa sättet är att skölja ögonen noggrant med kallt vatten. Om smärtan kvarstår efter denna behandling, kontakta din läkare.
4.
Ögonirritation

Aj! Komma solskyddsmedel i ögat kan vara smärtsamt! Förutom smärta, kan du uppleva stora brännande och ljuskänslighet men det är oftast bara tillfälligt. Vid ett tillfälle gick det ett rykte sprids att kemiska solskyddsmedel kan orsaka blindhet. Även om detta är sant, kan solskyddsmedel i ögonen vara obehaglig. Det bästa sättet är att skölja ögonen noggrant med kallt vatten. Om smärtan kvarstår efter denna behandling, kontakta din läkare.
5.
Vill de öka risken bröstcancer?

Vissa studier har visat att ingredienserna i solkräm har östrogena effekter på odlade celler bröstcancer. Trots detta konstaterande, visade en studie publicerad i Journal of Dermatology Undersökande att när solskyddsmedel har tillämpats kraftigt över hela kroppen det hade minimala effekter på blodet östrogen. Även om denna fråga inte är löst, verkar det som om effekterna av att en vuxen skulle vara minimal. Använda kemiska solskyddsmedel på barn kunde vara mer av ett bekymmer eftersom de kan absorbera dessa kemikalier snabbare och vara mer mottagliga för effekterna av dem.
6.
Som du ser finns det en mängd olika potentiella solskyddsmedel biverkningar. Den bästa lösningen är att leta efter de mest naturliga produkten möjligt som är fria från kemikalier du inte kan uttala och är oljefri och noncomedogenic. En titanoxid eller zinkoxid baserad solskyddskräm kan vara ett bra val om du är orolig för en allergisk reaktion eller oroad över östrogena effekter av kemikalier solskyddsprodukter. Håll också ihåg att du behöver tio minuter av solexponering på bar hud varje dag för att få tillräckligt D-vitamin nivåer. Välj din solkräm klokt och vara särskilt försiktig med att använda dem på barn.


Previous:nothing Next:hur man kan förstå tre vanligaste orsakerna till en hosta som inte kommer att försvinna

Relaterade artiklar


 • om sommarläger för oroliga tonåringar
 • hur du gör din egen löss behandling
 • hur man kan stoppa överdriven svettning naturligt
 • hur man kan förstå om du ska använda en klimakteriet kit hem test
 • hur man ska behandla rektal förstoppning
 • hur man ansöker om WIC i Tennessee
 • hur du tar bort en kontaktlins från under ett ögonlock
 • hur man får till sängs tidigt
 • Hur hjärtat fungerar?
 • hur man kan bli av njursten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com