hur man ställer en graviditet förfallodatum

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-12-04
När en kvinna blir gravid, är en av de första saker hon vill veta när är barnet betalas. Förfallodagen kan bestämmas genom att antingen använda en formel baserad på kvinnans sista mens eller genom ultraljudsbilder. Förfallodatum inte säkert, och barn kan komma ett par veckor före eller efter en bestämd förfallodag. Det är klokt att vara förberedd på ankomsten av en ny baby i god tid, bara i fall hon gör en tidig utseende

senaste menstruation (LMP) Metod


1.
Bestäm första dagen i sista menstruationen före graviditeten inträffade. De flesta kvinnor kommer att ha en uppfattning om första dagen av deras låg smältpunkt, men kanske inte vet det exakta datumet. En skillnad på bara ett par dagar är vanligt, och kommer inte att orsaka problem så långt som att skatta en förfallodag.
2.
Lägg 14 dagar till LMP för att utröna den ungefärliga tidpunkten för befruktningen. Denna metod förutsätter att den genomsnittliga kvinnan har ägglossning på dag 14 av hennes menstruationscykel. Vissa kvinnor ägglossning innan dag 14 och lite efter, men förfallodagen kommer att vara exakt till inom ett par dagar, oavsett när ägglossningen inträffade.
3.
Lägg 266 dagar för att bestämma förfallodagen. Den genomsnittliga barnet föds 266 dagar efter befruktningen. En baby är full sikt på 40 veckor (från LMP datum). Kan dock fullgångna barn vara födda tidigare eller senare än 40 veckor.

Ultraljudsmetod


1.
Schemalägga en ultraljudsundersökning under de första veckorna av graviditeten. Mätningarna av barnet kommer att avgöra den ungefärliga ålder fostret och därmed förfallodagen.
2.
Jämför ultraljud fynd med andra förfallodagen beräkningar och göra justeringar som behövs. Vanligtvis är ultraljud förfallodatum anses vara mer exakt.
3.
Justera förfallodagen baserat på senare ultraljud om det behövs. Förfallodagarna inte alltid i sten, och kan ändras några gånger under graviditeten på grundval av nya rön.


Previous:nothing Next:om ungdomars fysiska utveckling

Relaterade artiklar


 • hur man berättar hur långt du är i din graviditet
 • hur man skapar effektiva och omtänksam utomhusbelysning
 • Så för att lindra mensvärk och svullen naturligt
 • hur att förstå grunderna av hypertyreoidism
 • hur förstå resultaten graviditet blodprovet
 • hur man förstår CBC resultat blodprov
 • Vad händer med kroppen när du sover?
 • hur man handskas med flera missfall
 • hur man kan vara den enda som inte dricker eller röker
 • livsmedel för att undvika under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com