Hur berätta om ett barn har hjärnhinneinflammation

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-01-07
Som förälder kan en av dina största rädslor vara över ditt barn att utveckla hjärnhinneinflammation, ett potentiellt livshotande inflammation i de membran som omger hjärnan och ryggmärgen. Meningit är oftast orsakade av antingen en bakterie-eller virusinfektion, men det kan också orsakas av cancer, en autoimmun sjukdom eller en negativ reaktion på medicinering. Det drabbar oftast barn mellan födelseland och 2 år gammal, men kan förekomma hos personer i alla åldrar. Om du är orolig att ditt barn kan ha hjärnhinneinflammation, det finns vissa frågor som du kan ställa dig för att avgöra om du ska ta ditt barn till närmaste akutmottagning. Om den lämnas obehandlad kan allvarliga fall leda till döden. Symptomen för viral meningit är i allmänhet lindrigare än dess motsvarighet bakteriell

Du behöver:.
Termometer


1
Håll koll på ditt barns matvanor. . . Små barn kan uppleva en minskning av vätskeintaget. Ammade och formel som ammas äter i regel sex till åtta gånger per dag, men någon formel som ammas kan äta mindre sedan formel tar längre tid att smälta. Om du märker någon förändring i ditt barns matvanor, informera ditt barns läkare.
2.
Är ditt barn upplever illamående och /eller kräkningar? Spädbarn kan uppleva kräkningar, medan äldre barn kan klaga över illamående och eftersom de kan artikulera vad de känner.
3.
Har ditt barn har feber? Om ditt barn är under 6 månaders ålder och upplever en feber på över 100,2 grader F, eller är över 6 månaders ålder och upplever en feber på över 102 grader, ring ditt barns läkare.
4.

Är ditt barn verkar mer slö än vanligt eller agerar som om han är förvirrad? En del barn kommer till och med klaga när de plockas upp eller gungade.
5.
Har ditt barn har en utbuktande fontanell? Den fontanellen är den mjuk fläck ligger på toppen av ett spädbarn huvud. Några fall av uppsvällda fontanell orsakas av kräkningar, gråt eller liggande i en liggande ställning. Om du plockar ditt barn upp och bula försvinner, är chansen att barnet är bra. Men om ditt barn upplever feber och dåsighet utöver de utbuktande fontanell, bör du ta henne till akuten.
6.
Har ditt barn haft krampanfall? Om anfall inte en del av ditt barns normala liv, detta är en bra indikator på att något är fel.
7.
Är ditt barn klagar över huvudvärk? En del barn kommer att utveckla en huvudvärk från hjärnhinneinflammation.
8.
Är ditt barn ryggar tillbaka ljus? Barn drabbas av hjärnhinneinflammation kan utveckla en känslighet för ljus.
9.
Är ditt barn klagar över att hans nacke är stel eller smärtsam? Är han har svårt att vrida huvudet? När man böjer nacken, drar han automatiskt knäna upp till bröstet eller klagar på smärta? Detta villkor är en del av hjärnhinneinflammation och kallas Brudzinski tecken. När de sätter knäna upp till en 90-graders vinkel, är ditt barn inte kan räta dem tillbaka ut? Detta villkor är också en del av hjärnhinneinflammation och kallas Kernig tecken.
10.
Har ditt barn ett utslag? I fall av Viral meningoencefalit, kan ett barn utvecklas hudutslag.
11.
Har ditt barns hud, vita av deras ögon och slemhinnor förekommer gulaktiga? Gulsot är ett tecken på meningit hos spädbarn.

Tips och varningar


 • Symptom kan uppkomma så tidigt som 24 timmar eller så sent som 2 veckor efter smittotillfället. Om du misstänker att ditt barn har hjärnhinneinflammation efter att ha granskat dessa frågor, tar henne till närmaste akutmottagning för snabb medicinsk hjälp.


 • Previous:nothing Next:hur man blir en licensierad beroendeterapeut

  Relaterade artiklar


 • hur de ska hålla sig vaken i en tråkig klass
 • hur man kan förebygga åderbråck under graviditeten
 • hur man ska behandla symtom mage virus
 • hur man bygger sjukgymnastik barer
 • hur man hittar en bra läkare och välj en läkare
 • vad är hemtjänst?
 • att behandla sår med saltvatten
 • hur man kan förstå om det är säkert för barnen att lyfta vikter
 • hur man somnar snabbare
 • hur att förstå grunderna av hypertyreoidism
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com