Vilka uppgifter av humant koriongonadotropin?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-01-26

Du behöver:
lod eller rak linje
. kamera eller ett tomt pappersark.
en partner.

Vad är humant koriongonadotropin?

Humant koriongonadotropin (hCG) är ett hormon som ett embryo gör rätt efter att mamman uppfattar. Hormonet kommer senare för en del av moderkakan som kallas syncytiotrophoblast. Den spelar en viktig roll för att bevara graviditeten. Den har två sidor. Ena sidan är identisk i sak till tre hormoner i den vuxna kroppen, lutenizing hormoner, eller LH, som stimulerar produktionen av testosteron hos män och ägglossning hos kvinnor, FSH hormoner som styr tillväxt, början av puberteten, tillväxt och reproduktion och TSH, ett sköldkörtel-hormon. Den andra sidan är bara i hCG och innehåller kodade aminosyror.

Underhålla graviditeten

Den mänskliga koriongonadotropin spelar en roll för att upprätthålla produktionen av progesteron, vilket förtjockar väggarna i livmodern genom att hålla corpus leutum från sönderfall . Progesteron bidrar till att göra extra blodkärl och kapillärer för livmodern foder så att den kan stödja tillväxt av fostret.

Skydd

hCG har hög negativ laddning som skyddar det växande fostret från avvisande angrepp av moderns immunförsvar celler under den första trimestern. Den dåliga nyheten är att det också kan vara ansvariga för graviditetsillamående.

Tester

Ett sätt att läkare kan berätta om en kvinna är gravid är genom att ta blod-eller urinprovstagning. Det är en tidig upptäckt hormon test. Läkare proverna för humant koriongonadotropin. De kontrollerar också nivån för fosterskador. Om en kvinna har en tillväxt i hennes livmoder, visar ett test för hCG att det är en kindtand tillväxt, cancer, utomkvedshavandeskap eller en normal graviditet. I en man, kan en hög hCG nivå innebär att det finns en tumör. Dessa kan vara mycket små tumörer på testiklarna upptäckt något annat sätt. Ibland innebär det positiva testet i en man eller icke-gravid kvinna finns cancer på andra håll, som i tjocktarm, lever, lunga eller bukspottkörtel.

Barnlöshet

Ofta läkare ge hCG i samband med assisterad befruktning för att hjälpa ägg implantat och underhålla graviditeten. Eftersom det stimulerar frisättningen av ägget, är det en faktor som ansvarar för några av de många graviditeterna.

Hos män

Hos män stimulerar humant koriongonadotropin testiklarna. Om det finns underproduktion av testosteron, icke nedstigen testikel eller testikelatrofi, hjälper hCG. Det efterliknar lutenizing hormoner och skickar ett meddelande som om det var hormon att testiklarna att öka produktionen, vilket hjälper till med alla ovanstående problem.

Previous:nothing Next:Varför använder läkare stetoskop?

Relaterade artiklar


 • hur man behandlar en migrän
 • hur du delar ditt hus med en katt och allergier kontroll
 • hur man kan kontrollera om en njursten
 • hur man kan bota en kliande torr hårbotten
 • hur man ska behandla intermittent sömnproblem under graviditeten
 • hur du kontrollerar om din skönhetsprodukter säkra att använda
 • hur man ska behandla jäst infektioner under graviditet
 • hur du tar bort innerörat vätska
 • hur man detox den manliga kroppen naturligt
 • hur man kan spara världshaven
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com