effekter av långvarig verbala övergrepp

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-01-06

dissociativa syndrom

Offer för verbala övergrepp kan uppleva dissociativa störningar, vilket kan innebära minnet, beteende, personlighet, eller en kombination av. alla tre. Med dissociativa syndrom är offret blocken smärtsamma och sårande händelser som en coping mekanism och kan uppleva selektiv minnesförlust. Vanligtvis individer som har symptom på dissociativa syndrom som en följd av verbalt våld, utveckla detta drag i ett försök att fly känslor. En dissociativa störning kan ses som ett sätt hjärnan skyddar sig.

Depression /ångest

Den vanligaste långsiktiga effekterna av verbal aggression är depression och ångest, vilket också öppna dörren för andra symtom såsom humör störningar, frågor ilska och självkritiska tendenser. Det finns många former av verbalt våld, såsom hot om fysisk skada, förolämpningar, svärande och nedlåtande kommentarer. Men det finns också "ordlösa" former av verbala övergrepp såsom grimaserande, skratt, rullande ögon, hjärntvätt och sarkasm. Alla dessa skär till kärnan av vår existens och initiera känslor av att vara oälskad, förtjänar och värdelöshet. Dessa känslor ger en snabb ramp till depression och ångest senare i livet. Efter upprepade gånger hört negativa kommentarer och förolämpningar, både barn och vuxna börjar tro vad de hör. Den negativa egenskaper ingjutit i dem av deras missbrukaren ofta används som förklaringar till vanliga misstag och något som går snett, oavsett om det är inom deras kontroll.

Andra psykiatriska sjukdomar

Personer som utsatts för verbala övergrepp också misstänkt för att utveckla personlighet anses instabila eller fientliga, samt OCD (tvångssyndrom sjukdomar), paranoia och många andra samhällsfrågor. I den 26 april 2007, artikeln från Harvard University Gazette, Martin Teicher, en psykiater, konstaterade att "Verbal aggression kan också ha mer varaktiga konsekvenser än andra former av övergrepp, eftersom det är ofta mer kontinuerlig. "

Suicide

Det värsta resultatet, som ett resultat av kontinuerlig verbal misshandel är när offret inte kan hantera de störningar, depression, ångest, paranoia och andra psykiska sjukdomar längre och försöker eller begår självmordsförsök. I många fall, folk på utsidan är omedvetna om sakfrågorna den skadelidande kan inte diskutera tidigare problem eller smärtsamma minnen. Vänner, släktingar och arbetskamrater kan acceptera denna person med sin unika personlighet och erkänna "det är bara hur han är," när i själva verket bakom detta olika och ofta svåra personlighet, låg den sorgliga historien om verbala övergrepp.

Previous:nothing Next:vad som orsakar prostataproblem?

Relaterade artiklar


 • hur kontaktlinser fungerar
 • hur har frisk strålande hy
 • hur man somnar snabbare
 • beräknade kostnaden för att ha en baby
 • mens "frisyr lockigt hår
 • hur äldreomsorg
 • hur man ska behandla ett barns svampinfektion
 • alkoholens effekter på nervsystemet
 • hur man kan bli av röda hudirritationer
 • hur man säkert njuta av solen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com