hur man handskas med allergi mot ull

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-01-30
Har din hud bli irriterad när du bär ull? Även om du kanske tycker att det är en allergi mot ull, det är mer sannolikt att vara ull känslighet. Här är vad du kan göra åt det
1.
Ull är det perfekta tyget för varma, mjuka tröjor eller en ombonad, vinterkappa om inte, naturligtvis, din hud kliar som galen när man bär den! Medan många människor antar detta symtom tyder på en allergi mot ull, detta är vanligtvis inte fallet. I själva verket en sann allergi mot ull är mycket ovanligt och vad de flesta människor upplever när deras hud blir irriterad av att bära ull är ull känslighet snarare än en allergi. Trots irritationen är mycket verklig och det kan göra det svårt att bära några av säsongens mest populära mode.
2.
Om sant allergi mot ulltyg är så ovanligt, varför din hud bli kliande och irriterad när du bär den? Det verkar som om människor som utvecklar hudirritation när de bär ull reagerar på råhet i ullfibern snarare än något inneboende i ull själv. Människor som har vissa typer av hudproblem som eksem, vilket gör deras hud är känsligare, erfarenhet vanligt ull känslighet. Iklädd en grovt texturerat ulltröja med sin långa, taggiga fibrer kan aktivera nervtrådar på huden och orsaka klåda och även smärta, medan du kanske kan bära en mjuk, mycket fint vävt ulltyg utan problem.

3.
Ett av de bästa sätten att avgöra om du har en sann allergi mot ull är att försöka bära en post gjord av mycket mjuk, fint vävd ull. Om du inte upplever irritation med denna typ av ull tyg, du troligtvis har ull känslighet snarare än en verklig allergi mot ull.
4.
Vad kan du göra om du har ull känslighet och vill fortfarande ha ull? Shopping för fina kvaliteter av ull utan taggiga fibrer att irritera huden kan göra en skillnad för vissa människor. Många människor som upplever klåda och hudirritation när du bär grova ylletröjor kan bära mjuk kashmir tröjor utan problem. Tyvärr kan dessa finare ullgarner kommer med en högre prislapp, men vara värt de extra pengarna. Utgå inte ifrån att vissa ylletröjor irritera huden att du inte kan bära någon typ av ull alls.
5.
Annat alternativ om du har ull känslighet är att köpa ull som är fodrad med ett annat, icke-irriterande material såsom bomull och silke. Detta är relativt lätt att hitta när du handlar för byxor och kjolar, men kan vara mer av en utmaning för tröjor. För tröjor, prova en skjorta under gjord av en icke-irriterande tyg. Undvik att bära sköldpadda hals tröjor sedan tunnare huden i nacken kan vara särskilt känsliga för grova, taggiga fibrer.
6.
nedersta raden? Ge inte upp om ull om du har ull känslighet. Med lite experimenterande, kanske du kan bära dem chic ull modet trots allt.


Previous:nothing Next:hur man använder vitaminer och mineraler för att lindra PMS

Relaterade artiklar


 • olika mediciner för att hjälpa att sluta röka
 • hur du gör din bebis frisk med borstning
 • hur man håller gamla föräldrar olycka säker
 • vad som orsakar bandmaskar i en människa?
 • hur man förebygger hjärtsjukdomar och diabetes
 • biverkningar av sömnbrist
 • lunginflammation symtom hos spädbarn
 • hur man identifierar ett okänt medicin
 • hur man får individuella sjukförsäkring planer
 • hur man lär sig sex fakta om växtnäringsläckage till följd av bearbetning av livsmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com