hur man kan bli av huvudlöss

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-01-29
Löss är små parasitiska varelser som livnär sig på mänskligt blod. En lus kan vara så liten som ett sandkorn eller lika stor som ett riskorn. De kan vara ogenomskinliga, grå, brun eller svart. De ser ut som en ganska liten krabba eller kryssa. Eftersom de är så små och återge så snabbt och i så stort antal, de är mycket svåra att stoppa. Villkoret att ha huvudlöss kallas "pediculosis. " För många år sedan min familj haft att göra med ett angrepp av löss. Här är hur vi gör oss av dem till sist.

Det var hemskt! Varje liten flicka i mina döttrars klasser på dansstudio hade huvudlöss. Det är omöjligt att veta hur de kom dit, men det är ingen tvekan i mitt sinne att dela hårborstar sprida löss. Det kan ha tagit veckor innan vi mammor äntligen listat ut vad som hände. Jag minns inte ens när insikten gick upp för mig, eller om jag fick veta, eller bara vad som hände. Allt jag minns är att i veckor (kanske månader) försökte vi bli av med den äckliga skadedjur. Jag minns schamponering mina döttrars hår i diskhon, sedan sakta kamma igenom båda sina huvuden med NIT kammar, hoppas att få varje liten ägg. En dotter hade mycket lång, riklig, vilken mardröm! Naturligtvis hade jag också löss i håret, som var tack och lov kort, men ändå . . . eeeewww! Vi försökte alla over-the-counter löss behandlingar, kokade vi allt som kom i kontakt med huvuden, vi gjorde inte dela handdukar, lakan eller örngott. Ändå angrepp fortsatte. Slutligen kom jag upp med en behandling som fungerat för oss

Du behöver:.
Nit kammen (s)
Tvättsprit (isopropylalkohol minst 75%).
plast duschmössa (inte delar! en per person angripna).


1.
Koka dem hårborstar, eller slänga dem och köpa nya. Aldrig dela din hårborste, aldrig acceptera lånet på någon annans. Du skulle inte dela en tandborste skulle du? Det är bara bakterier, vi pratar löss här. Nämnde jag eeewwww?
2.
Koka, eller åtminstone tvätta i hett vatten, varje plagg, varje blad, varje handduk, varje örngott. Skicka vad som ska kemtvättas att städarna och inte plocka upp det tills angrepp är slut. Du kan även använda en insektsspray på soffor och stolar. Underskatta aldrig kraften i en lus att ligga i bakhåll för värmen från en intet ont anande huvudet.
3.
Tvätta håret ordentligt. Använd löss schampo om du vill. Enligt min erfarenhet är det inte så effektiva, men det har varit minst tio år sedan vår angrepp. Eftersom dessa produkter kommer med NIT kammar, kan det vara värt att köpa dem bara för att få kammarna.
4.
Efter kamma ut nytvättat hår med en vanlig kam, använd nit kam att ta bort så många ägg som du kan möjligen.
5.
Ta en plast duschmössa och placera den över huvudet på de angripna personen. Stoppa allt hår i den gemensamma jordbrukspolitiken. Har personen luta sig tillbaka medan mamma häller tvättsprit i hårbotten från kanten av duschmössa. Häll på baksidan, sidor och front, är mycket noga med att inte låta någon alkohol droppa i ögonen (en handduk som hölls över ögonen är en bra säkerhetsåtgärd). Se till att håret inuti duschmössa är väl mättad med tvättsprit. Gnugga alkohol är mycket billigt så använd den generöst. Gå titta på tv eller läsa en bok eller någon annan lugn aktivitet under minst en halvtimme med duschmössa på plats. En handduk virad runt duschmössa och över axlarna hjälper till att hålla resten av huset torr och den person som mer bekväm. Alkoholen kan sticka lite när lössen har bita, men det betyder att det också är rengöring och möjliggöra healing på dessa webbplatser, så var glad.
6.
Vänta minst en halvtimme innan du tar bort duschmössa. Skölj alla döda löss ur locket och vrid den ut och in för att torka. Skölj alkohol ur håret med vatten eller schampo och skick om så önskas.
7.
Upprepa steg 5 och 6 varannan dag i minst en vecka (två veckor är bättre) . Vid den punkten har du dödat alla löss och alla NIT som blev kvar efter kamning kläckas och. Alla biter på din hårbotten kommer att läka fint, och angrepp kommer att vara över


lus fakta.
* Livslängden på en lus är 30 dagar
* En mogen lus kan lägga 7-10 ägg om dagen
* Nits lucka i 5 till 7 dagar
* De nykläckta lusen mognar i 5 till 7 dagar

Så genom att hålla upp behandling i minst en vecka, kommer du döda alla nykläckta nits att du kan ha missat i kammen-out.

tips och varningar


 • Om ditt barns huvud kliar, misstänker löss!
 • Lär dina barn att vara så äcklad vid tanken att dela en hårborste som tanken på att dela en tandborste.
 • aldrig använda någon annans hårborste.
 • med löss betyder inte att du är oren, så bli inte fördömande om ett angrepp. Skäms inte. Bara få jobba och bli av med löss.
 • Huvudlöss inte medför infektionssjukdomar, men kliar betten skulle säkert skapa infekterade sår.
 • Vissa skoldistrikt kommer inte att tillåta angripna barn gå i skolan.


 • Previous:nothing Next:hur du kontrollerar din hållning anpassning

  Relaterade artiklar


 • typer av vårdhem missbruk
 • graviditeten stadier av baby
 • Hur förlossningen arbete-plåster?
 • hur man kan öka progesteron under graviditeten
 • symtom av klor exponering
 • Hur fungerar en defibrillator fungerar?
 • hur man förebygger halsbränna (sura uppstötningar) symtom
 • vad som orsakar bandmaskar i en människa?
 • hur man ska behandla insektsbett på ett barn
 • sig att gå med barnvagn & småbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com