hur man kan övervinna depression under graviditeten

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-01-20
Många kvinnor drabbas av depression under graviditeten. Drastiskt varierande hormonnivåer kan leda till betydande humörsvängningar. Den gemensamma uppfattningen att kvinnor ska känna något annat än lycka under graviditeten förvärrar bara fall av depression hos gravida kvinnor. Lyckligtvis finns det många saker du kan göra för att övervinna depression under graviditeten. Det är viktigt att veta att du inte är ensam
1.
Tala med din läkare om din depression. OB /GYNs-den gemensamma termen för läkare som är specialiserade på obstetrik och gynekologi-ofta behandla gravida kvinnor som är deprimerade. Din läkare kan remittera dig till en psykisk-hälsa specialist eller ordinera medicin.
2.
Ta antidepressiva läkemedel. Vissa av dessa är säkert att ta under särskilda stadier av graviditeten. Läkaren måste föreskriva sådana läkemedel. Ta aldrig gamla antidepressiva under graviditeten. Innan recept kanske inte säkert att ta under graviditeten.
3.
Få dagliga motion. Kardiovaskulära motion hjälper till att förbättra depression och humörsvängningar hos både friska och gravida kvinnor. Raska promenader, cykling eller dans kan alla ge ett effektivt utnyttjande.
4.
Se en mental-sjukvårdspersonal. Det är viktigt att tala om depression du känner. Det finns terapeuter som är specialiserade på behandling av gravida kvinnor. Fråga din läkare för en remiss.
5.
Ta hand om dig. Vila mycket och äta en sund och balanserad kost. Göra något trevligt för dig själv dagligen. Oavsett om du unna dig en manikyr eller krypa upp med en bok i 20 minuter, tar time out för dig själv.
6.
Spendera tid med familj och vänner. Depression förvärras generellt som du spenderar mer tid ensam. Även om du inte känner för det, gör en daglig datum med någon. Detta samspel kan göra mycket för att hjälpa dig att övervinna depression.
7.
Meditera. Öva andningsövningar för att lugna ditt sinne. Du kan också prova Yoga. Sådana metoder stöd i avslappning. Som du finna inre frid, kommer du att vara på väg att övervinna depression.
8.
Kalla på hjälp omedelbart om du känner dig allvarligt deprimerad. Har ett kontaktnummer redo att telefonen om du är orolig för din egen säkerhet. Du kan också ringa 911 och få akut hjälp vid behov.

Tips och varningar


 • Tala med din läkare innan du påbörjar ett nytt träningsprogram medan du är gravid.


 • Previous:nothing Next:utvecklingen av muskler i ett foster

  Relaterade artiklar


 • hur man handskas med en förlust
 • hur man väljer en organisk välling
 • tidiga tecken på graviditet innan missat perioden
 • receptbelagda läkemedel som används för att behandla lägga
 • mäta blodtrycket hos barn
 • hur du gör din bebis frisk med borstning
 • hur man ska behandla löss under graviditeten
 • hur du missar din mamma
 • behandling av dålig andedräkt
 • graviditet massage försiktighetsåtgärder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com