hur musklerna i kroppen arbeta

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-01-17

Muscle Nerver

Muskelvävnaden är innerveras av en serie motoriska nervceller. När hjärnan skickar signaler en motor neuron alla muskelfibrer kopplas till att neuron kontrakt på en gång. Antalet fibrer per neuron beror på de krav som ställs på just muskler. Till exempel kommer en löpare ha mer fibrer per neuron i benmusklerna än en icke-löpare. Däremot kan motorneuron anslutningar förändras när efterfrågan förändras. Om en icke-löpare börjar gå regelbundet kommer motoriska nervceller rekrytera fler fibrer för att tillgodose den ökade efterfrågan. Omvänt, om att löpare stannar, över tid, motoriska nervcellerna kommer anställa färre fibrer. Eftersom varje fiber på neuron måste elden har muskelkontraktion möjligheten att använda mycket energi. En rörlig ränta rekryteringen hjälper kroppen spara energi genom att överföra energi från höga efterfrågan med låg efterfrågan områden.

Sliding Filament Theory

muskelkontraktion inte slut med det nervimpulser från hjärnan, den faktiskt bygger på en rad komplexa kemiska och mekaniska processer. Varje muskel fiber består av tjocka och tunna trådar som ligger parallellt med varandra och ger muskel dess tvärstrimmiga (eller fodrade) utseende. De muskelfibrer är ordnade i en lång tub som kallas sarcomere. I sarcomere, de tjocka och tunna fibrer är placerade på längden så att den tunna fibrer tar upp de yttre och mellersta områdena i varje ände, och den tjocka fibrer utgör mitten och kör genom centrum av sarcomere.
Den tjocka fibrer har en rad branscher med uppsvällda huvuden som sträcker sig från fiber som årorna på en båt. Varje fiber har också en liten butik kalcium och en receptor för signalsubstansen acetylkolin. I vila, rör de tjocka och tunna fibrer inte.

När en motor neuron bränder det släpper acetylkolin, som binder till de receptorer på muskelfibrer och utlöser en elektrisk laddning längs fibrerna. Denna elektriska laddningen stimulerar frisättningen av kalciumjoner som fäster den tunna fibrer. Grenarna från den tjocka fibrer ansluter sedan till tunna fibrer, pivot och dra i tunna fibrer mot mitten av sarcomere. Detta händer samtidigt på alla fibrer som är knuten till motorneuron, vilket gör att muskeln att ingå avtal.

Muscle Fuel

Förutom elektriska impulser, muskler behöver också en bränslekälla för att effektivt avtal. Musklerna får sin bränsle i form av adenosene trifosfat (ATP), som bildas av glykos i mitokondrierna i muskelcellerna. De flesta glukos kommer från kolhydrater i vår kost. Däremot har levern en liten butik av glykogen och, vid behov, är att lagra syntetiserade till glukos för användning i ATP-produktion.

Previous:nothing Next:utveckling av ett spädbarn hjärna

Relaterade artiklar


 • hur man får på morgonen efter-piller
 • hur man får individuella sjukförsäkring planer
 • hur man kan minska avgifter i Medicare
 • hur man kan förstå om aktuella activon verkligen hjälper mot smärta
 • hur ska BPA fri
 • hur du tar bort repor från glasögon säkert
 • människans anatomi och fysiologi andningsorganen
 • hur man firar nationella hjärta månad
 • hur man kan stoppa barnet diarré
 • effekterna av alkohol på hjärnan tonåriga
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com