kan p-piller orsaka missfall?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-01-09
P-piller är bland de mest populära preventivmetoder ute eftersom de har en tillförlitlighet större än 99 procent för att förhindra graviditet vid korrekt användning. Naturligtvis kan p-piller har också biverkningar och kontraindikationer, och en sak som många kvinnor undrar om är om p-piller kan orsaka missfall

Du behöver:. .
En legitimerad läkare som är villig att förskriva Clomid
Ett organiserat sätt att övervaka din cykel

missfall

Även om det det inte en bra idé att ta p-piller efter att du reda du är gravid, piller -. Även i stora doser-cant orsaka missfall.

Missuppfattningar

Eftersom stora doser av p-piller kan ibland fungera som akuta preventivmedel när de tas inom några dygn efter oskyddat samlag, många människor felaktigt tror att p-piller kan inducera ett missfall. Men när du har möjlighet att få ett positivt resultat på ett graviditetstest, kommer akutpreventivmedel har inte någon effekt.

Funktion

P-piller brukar fungera genom att förhindra ägglossning äger rum, och ibland genom att förhindra implantation, och de åstadkommer detta genom att ändra kroppens hormonnivåer att efterlikna graviditet. När du har blivit gravid, lägga till ytterligare hormoner i din kropp kan teoretiskt ha negativa bieffekter, men det kommer inte avsluta graviditeten.

Akuta preventivmedel

Stora doser av p-piller som används som akut preventivmedel kan stoppa ägglossning eller gör livmodern ogästvänlig för implantation, men detta kommer inte att påverka en redan inopererad zygot. Om du haft oskyddat sex under de senaste två eller tre dagar, kolla med en farmaceut eller läkare innan du använder stora doser av p-piller som akuta preventivmedel.

Teorier /Spekulationer

En mycket omtalade studie från 2008 hävdade att p-piller kan öka risken för missfall genom att orsaka kvinnor att plocka partner med genetiska likhet med själva, men detta var spekulation snarare än en solid slutsats av studien . Ingen studie har funnit trovärdiga bevis för att p-piller ökar risken för missfall även vid kommande graviditeter efter att ha stoppat piller.

Varning

Om du blir gravid medan du tar p-piller, sluta ta dem. Du måste antingen vidta åtgärder för att börja mödravård och fortsätta med graviditet eller undersöka alternativ för att hantera en oönskad graviditet.

Previous:nothing Next:vilken typ av läkare specialiserad på händerna?

Relaterade artiklar


 • hur man rengör ett rum med löss angrepp
 • Hur berätta om ett barn har hjärnhinneinflammation
 • hur man kan öka det goda kolesterolet i din kost
 • hur guide för vuxna hälso-och sjukvård visningar
 • hur du köper billig glasögon från zenni optiska
 • olika mediciner för att hjälpa att sluta röka
 • om förebyggande hälsovård för äldre
 • hur man rengör ett hus av en springmask angrepp
 • Så för att lindra menstruationskramper utan medicin
 • hur man får folsyra i kosten under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com