spotting symtom på graviditet

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-01-14
Oavsett om du försöker bli gravid eller är orolig som du kan ha en oönskad graviditet, kanske du vill vara på jakt att upptäcka tidiga symtom på graviditet. Här är några saker att tänka på

Du behöver:. .
Undertröja
Sax.
Vatten.

Typer

De vanligaste symptomen på graviditet är trötthet, illamående, mat cravings och aversioner, ökad frekvens av urinering, bröst ömhet, överkänslighet mot dofter och en missad menstruation.

Tidsplan

Vissa kvinnor kan ha bröst ömhet eller trötthet symtom uppträder inför missade menstruationen, men de flesta andra symptom inte förrän den femte eller sjätte graviditetsveckan (1 till 2 veckor efter den missade menstruationen ).

Identifiering

Det enda tecknet på graviditet som är bestämd är ett positivt graviditetstest, alla andra symtom (inklusive en missad menstruation) kan ha andra förklaringar, så om du tror att det finns en chans att du är gravid, att ta ett graviditetstest.

Missuppfattningar

Trots att det finns så kallade tidiga svarar graviditetstest, det mest korrekta sättet att fastställa att du är eller inte är gravid är att vänta och se om din menstruation visas sedan ta ett graviditetstest om det inte. Även positiva resultat för tidiga tester är tillförlitliga, falska negativa är vanliga, och ett negativt resultat vidtas innan din mens betyder inte att du inte är gravid.

Teorier /Spekulationer

Försök att inte över-analysera möjliga tidiga symtom på graviditet. Det kommer inte att göra en skillnad i om du är gravid om du upptäcker några dagar tidigare-det bästa är att bara koppla av och vänta tills tillräckligt med tid har passerat att du kan ta ett graviditetstest och få ett korrekt resultat.

Överväganden

Om din graviditet är negativt och din mens är sen, kolla med din läkare för att ta reda på vad som kan vara på gång och att undersöka eventuella illamående eller andra symtom du kan ha. Om du verkligen gravid, boka tid hos en läkare för att börja din mödravård.

Previous:nothing Next:psykologiska effekter av stimulantia

Relaterade artiklar


 • Vilka är de stadier av bältros?
 • hur man kan förstå biverkningar av solskyddsmedel
 • Varför har vi öronvax?
 • hur man iaktta kvinnors hjärta vecka
 • anatomi och fysiologi av människans andningsorganen
 • hur man ska behandla torsk hos män
 • hur man köper en bra säng kudde
 • huskurer för dålig andedräkt
 • hur man kan öka det goda kolesterolet i din kost
 • hur man identifierar hjärta tecken attack varning i kvinnor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com