vad som orsakar bandmaskar i en människa?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-01-18

Inledning

Bandmask är parasiter som finner sina hem i tarmarna hos de flesta däggdjur, inklusive människan. Det bandmask kan variera allt från en kvarts tum till så länge som 60 meter genom sina växtperioden. Väl inne i kroppen kan det sänka pH-nivån i matsmältningssystemet spår till en ohälsosam nivå, samt påverka enzymproduktion, orsakar viktminskning eller undernäring.

Transmission

Mest bandmaskar gör det från födseln till infektion av en mänsklig värd genom ett par olika stadier. Den första etappen är infektion i en mindre värd som ett leddjur. De leddjur val är vanligtvis en vattenburen värd. Väl inne börjar bandmask att växa. De leddjur kan sedan förtärs av en mellanvärd, t. ex. en ko eller en gris genom att dricka vatten som innehåller den lilla leddjur smittade med parasiten. Härifrån bandmasken kommer att lägga ägg inuti mellanvärd och vänta på dem att kläckas.

Djur till människor

När den nya bandmaskar har kläckts inne i djuret, utvecklas de till sin larvstadium som kallas oconospheres. Dessa oconospheres kraft sedan sin väg genom hinder i tarmarna och in i blodomloppet. Blodomloppet bär larven i hela kroppen tills de hittar en bit muskel skelett vävnad att fästa. De sedan bildar en cysta i muskeln, som sedan förtärs av en människa efter det att djuret har slaktats och färdigt att konsumeras.

Förebyggande

I de flesta fall utvecklade länder "livsmedel kontrollstandarder vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder för att förhindra bandmask överföring. I de flesta fall kommer bandmask dödas under tillagningen. Men för att säkerställa att smittan inte inträffar de flesta kött bearbetningsanläggningar behandla eller bestråla deras köttprodukter för att döda parasiten. Vissa bandmaskar kan fortfarande kontrakteras genom ätandet av rå fisk som sushi som maten inte är lagad och inte nödvändigtvis gå igenom samma stränga procedurer som nöt, fläsk eller kyckling gör.

Previous:nothing Next:baby talutveckling

Relaterade artiklar


 • vad är en body mass index?
 • Hur berätta om du har ett kluster eller migrän
 • hur man ska leva med blindhet, dövhet och perifer neuropati
 • när är du mest sannolikt att bli gravid?
 • om förebyggande hälsovård för äldre
 • hur man köper medicin i Kanada
 • hur man utför Kegel övningarna
 • Vad är funktionen av prostata?
 • vad som orsakar utstrålande smärta i benen?
 • hur man bromsa åldrandeprocessen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com