varför prenatal vitaminer är bra

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-01-13
Om du är gravid eller planerar att bli gravid, du har säkert hört talas om prenatal vitaminer. Tidningsartiklar, tidskrifter och böcker föräldraskap är packade med påminnelser om att ta din prenatal vitaminer. Din läkare kan också ha rekommenderat dig att komma igång på en. Men bara varför är prenatal vitaminer så viktiga

Du behöver:?
Blodtrycksmanschett
. Stetoskop.

Funktion

prenatal vitaminer är särskilt framtagna multivitamin och mineral preparat som innehåller rätt proportioner av näringsämnen för att tillgodose behoven för gravida och ammande mödrar.

Betydelse

Gravida kvinnor har ökat kosten behovet av vissa näringsämnen, såsom järn, och ta en daglig prenatal vitamin kan förebygga brist. Dessutom har ett tillräckligt intag av vissa näringsämnen såsom folsyra kan förebygga komplikationer.

Typer

prenatal vitaminer kan erhållas genom recept eller över disk i ett läkemedel eller en hälsokostaffär. Det finns inga signifikanta skillnader mellan receptbelagda och receptfria prenatal vitaminer, det enda verkliga skälet att gå med recept prenatal vitaminer är att kostnaden då kan omfattas av din sjukförsäkring.

Expert Insight

Med prenatal vitaminer för tre månader före befruktningen kan vara ett klokt beslut, som har ett tillräckligt intag av folsyra vid tiden för befruktningen kommer drastiskt minska risken att barnet har neuralrörsdefekter.

Överväganden

Gör din forskning innan du väljer en prenatal vitamin. Några märken har inte rätt halter av näringsämnen i dem, eftersom prenatala vitaminer inte är väl reglerade. Be din läkare för en rekommendation är ett säkert kort.

Missuppfattningar

Även prenatal vitaminer kan vara positivt och kan förhindra att vissa näringsbrister, kommer de inte motverka effekterna av rökning under graviditeten eller en dålig kost. Försök att äta en hälsosam, balanserad kost och leva en hälsosam livsstil-förutom att det tar prenatala vitaminer-för att ge ditt barn den bästa starten.

Previous:nothing Next:hur man väljer en fot läkare

Relaterade artiklar


 • hur man förbereder barn för första läkare besök
 • hur ska ditt barns läkare förespråkar
 • vilken typ av läkare specialiserad på händerna?
 • Syftet med öronvax
 • hur man kan kontrollera status för friska barn försäkring
 • hur man gör en sats diarré nödsituation
 • om Suboxone biverkningar
 • trötthetsbesvär
 • fördelar och nackdelar med att använda Gardasil vaccinet
 • hur du gör din egen värme förpackningar för att lindra muskelspasmer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com