det mänskliga embryots utveckling av tvillingar

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-02-16

Gödsling

Fostrets utveckling av tvillingar, som med enkelbörd börjar med befruktningen. I icke-tvåäggstvillingar, två separata ägg befruktas med två separata spermier. I tvåäggstvillingar, är bara ett ägg befruktas men senare delar sig i två embryon. En mindre känd typ av tvilling, som kallas ett polärt kropp twin, uppstår när ett ägg delar sig i två och befruktas av två separata spermier.

Zygot Division

efter befruktningen, för tvåäggstvillingar, zygoten (den befruktade ägg) delas i två. I icke-tvåäggstvillingar, det finns ingen uppdelning av zygoten. Vanligtvis division sker inom den första veckan av graviditeten.

Implantation

Implantation för alla baby inträffar vanligtvis 6 till 14 dagar efter ägglossning, vilket är ungefär strax efter zygoten för tvåäggstvillingar skulle dela. Under denna tid, zygot (s) klyftan (s) snabbt. När detta inträffar är zygot kallas ett embryo. Vissa av dessa dela celler blir moderkakan, medan andra kommer att fortsätta att dela sig och bilda fostret. De embryon gräver ner slemhinnan i livmoderväggen, och från denna punkt, utvecklar de i likhet med enkelbörd.

efter implantation

Under de första veckorna av utveckling, embryon av tvillingar växa snabbt. Som med enkelbörd börjar hjärtat slå så tidigt som det bara tre veckor efter befruktningen, och embryona utveckla distinkta "insidan" och "utsidor. " Inom några veckor, arm knoppar och svansen visas, liksom viktiga organ såsom lever och mjälte. Hjärnan delas in i separata blåsor, knoppar benet form, lungorna börja utveckla, och i slutet av den embryonala perioden, har alla viktiga organ åtminstone börjat bilda och ett ultraljud kan upptäcka spontan rörelse. Det är på denna punkt som lilla små fingrar armbågsled bara knappt bli synliga och hårsäckar börja ta form.

Previous:nothing Next:fostrets utveckling av hjärtslag

Relaterade artiklar


 • vad är en kemisk peeling?
 • hur man identifierar rosa öga
 • ading1a "u003e Hur sänka kolesterolnivåerna u003c/ h4u003e u003col id=’intellitxt’u003e u003ch1 class="heading4a"u003e få din nivåer kontrolleras
 • Hur är vax gjort?
 • hur man läser manometrar blodtryck
 • hur man behandlar en svullen läpp
 • graviditet symptom innan en missad tid
 • hur man använder rengöringsmedel säkert under graviditeten
 • hur man kan förstå riskerna med att använda tranbär produkter för att behandla urinvägsinfektioner
 • vad som orsakar migrän under graviditeten?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com