effekterna av MS sjukdom

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-02-19

Skador på nerver

multipel skleros, även kallad MS sjukdom, är en oförutsägbar sjukdom där immunsystemet är fienden. Vid MS förstör immunsystemet skyddande myelinet av nerverna i ögat, hjärnan och ryggmärgen. Nerverna kan då inte att skicka elektriska signaler ordentligt. Om kroppen kan läka skadan, är nerven kan fungera. Allvarlig skada på myelin slida kommer att resultera i död nerven.

igen varningssignaler av multipel skleros

Beroende på vilka nerver har påverkats, symptomen varierar med varje patient. Debut av MS kan vara lindriga och patienten kanske inte ens inser att de har sjukdomen. Vissa varningssignalerna som kan peka på MS är domningar, stickningar, svaghet i armar och ben, och svårigheter att gå. Klåda kan uppträda i armar, ansikte eller bål. Patienter klagar på yrsel, yrsel eller svindel. Patienten kan ha muskelstelhet i handen eller benet grund av förlust av skicklighet och styrka. Problem med visionen är dubbelseende, dimsyn, smärta i ena eller båda ögonen och dim vision.

De förödande effekterna av multipel skleros

än så länge finns det inte så att läkare kan bestämma utvecklingen av sjukdomen eller symtom som uppstår. Vissa patienter kan ha ett symtom och då de kanske inte har någon försämring av symtom i månader eller år. I svåra fall av MS, symptomen förväg snabbt och kan försvaga patienten. Symptomen kan komma och gå som de myelinskidan får skador, reparationer, och sedan genomgår några fler skador. Det finns många symptom som kan beröva patienten om ett normalt liv. Allt eftersom sjukdomen fortskrider kan patienten bli helt eller delvis förlamad. Muskelspasmer kan orsaka plågsam muskelkramper. Svår muskelsvaghet och kramper kan göra promenader omöjligt. Patienten kan ha fekal och urininkontinens som de nerver som styr urinering och tarmtömning är skadade. Eftersom den slutliga förolämpningen av denna grymma sjukdom utvecklar patienten ibland demens och mani.

Previous:nothing Next:Hur fungerar en EPT arbete?

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla intermittent sömnproblem under graviditeten
 • hur man skyddar mot antibiotikaresistens
 • vad som orsakar bröst tillväxt?
 • hur man sluta dricka alkohol
 • tidiga tecken på graviditet innan missat perioden
 • mycket tidiga symtom på graviditet
 • akupressurpunkter under graviditeten
 • Hur man använder en vibrerande stresskula
 • Vad orsakar bronkit?
 • Hur får man en bättre nattsömn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com