vad som orsakar vårtor att växa?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-02-24
Vårtor är hud utväxter som påverkar det översta lagret av huden och kan uppstå på någon del av kroppen. Vårtor är vanligare hos barn som biter naglarna eller som får skärsår och skador medan du spelar. Vårtor hos barn kan försvinna med tiden, eftersom de utvecklar resistens mot det virus som orsakar vårtor. Men för vissa vuxna, försvinner vårtor inte lika lätt

humant papillomvirus vårtor orsakas av humant papillomvirus eller HPV. Det finns mer än 100 versioner av detta virus, och det kan kontaktas från ett antal platser eller människor.

Vårtor på händer och andra delar av kroppen

HPV kan infektera kroppen genom små bitar eller sår i händerna eller genom att komma i kontakt med någon som har vårtor. Vårtor kan kontaktas från att simma i offentliga pooler eller att använda offentliga toaletter. De kan också förvärvas genom att använda personlig saker som handdukar eller kläder av en person smittats med viruset.

Plantar vårtor

Plantar eller fotvårtor orsakas av HPV som invaderar kroppen genom små öppna eller nedskärningar under fötterna.

Vårtor i munnen

Vårtor i munnen kan ha orsakats av överföring av viruset från händerna till munnen eller genom att skicka virus från en person till en annan genom en kyss.

genitala vårtor

Vårtor finns i könsorganen kan vara orsakade av att ha samlag med någon som vårtor eller genom överföring av viruset från händerna. Nyfödda barn är också mottagliga för vårtor när de passerar genom en infekterad förlossningskanalen.

Svagt immunförsvar

Sedan Vårtor är ett virus, en kropp med ett svagare immunsystem har en större benägenhet att smitta. En enda vårta kan föröka sig till grupper av vårtor om den inte behandlas. Vissa vårtor behöver inte behandling, eftersom de tenderar att dö efter en viss tid, men några vårtor är smärtsamma och behöver läkarvård.

Previous:nothing Next:eltandborste fakta

Relaterade artiklar


 • hur du startar din dag
 • hur man lättnad för förstoppning lätt
 • Hur får jag gravid snabbt?
 • hur man har en hälsosam och fit graviditet
 • hur man vet vad positioner är säker och bekväm för sex under graviditeten
 • hur man förstår allergier till frukter och grönsaker
 • hur man kan sluta röka medan du röker (del 4 av 4)
 • alkoholens effekter på nervsystemet
 • hur är navelsträngsblod juveler?
 • Fördelarna med prenatal vitaminer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com