Hur fungerar ett kvantitativt arbete blodprov?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-03-10

Du behöver:
fria vikter eller Bar
. Steg.

Syfte

En kvantitativ blodprov åtgärder humant koriongonadotropin (hCG). HCG är ett hormon brukar finnas hos kvinnor som är gravida, eftersom hCG stegring under den första trimestern av graviditeten. Men den kvantitativa blodprov inte används enbart för graviditetstest-det kan också upptäcka onormala graviditeter som ektopisk graviditet och barn med Downs syndrom, eftersom dessa sjukdomar har exakta nivåerna av HGC. I mindre utsträckning, är en kvantitativ blodprov också för att screening för andra medicinska tillstånd, såsom cancer i fortplantningsorganen (särskilt äggstockar och testiklar).

Hur den administreras

En kvantitativ blodprov verk annorlunda än ett vanligt blodprov under din rutinkontroller, förutom att den inte kräver att du snabbt. En sjuksköterska kommer först sätta ett gummiband runt armen för att göra ditt blod samlas i dina ådror och göra dina vener bula. Då kommer sköterskan in en nål i armen (t. ex. insidan av armbågen) och samla ett urval av ditt blod. För att säkerställa att resultaten av dina kvantitativt test är okorrumperade kommer sköterska eller läkare har också frågat dig om du är på läkemedel eller andra droger. Antiepileptika, till exempel, är en klass av läkemedel som kan öka HCG nivåerna.

Hur det analyseras

Efter utvinna blodet kommer sköterskan skicka det till ett labb i klinik eller sjukhus. Där kommer en laboratorieassistent se om din HCG är förhöjd, vilket är ett säkert tecken på att du är antingen gravid eller lider reproduktiv cancer. Dessutom kan den exakta nivån av HCG har du ange om du har en ovanlig eller onormal graviditet. Till exempel, om dina nivåer är mycket förhöjda, kan du bli tvillingar. Å andra sidan, om du har lägre än normalt nivåer av HCG kan du ha haft ett missfall eller ett dödfött barn.

Previous:nothing Next:hur är genetisk testning gjort?

Relaterade artiklar


 • hur man överlever våren-time allergier
 • hur man kan förutspå hjärtsjukdomar genom håravfall
 • Vad är funktionen av supraspinatus?
 • hur man kan hantera graviditet bedrest
 • dig att hålla dig från att bli sjuka
 • första stadierna av graviditeten
 • hur man handskas med en förlust
 • hur man tar hand om din äldre förälder som är döende
 • det mänskliga embryots utveckling av tvillingar
 • hur man använder en basal kropp termometer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com