Hur fungerar ett öra att balansera kroppen?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-03-03

Du behöver:
2 koppar yoghurt
. Sil.
Cheesecloth att passa i silen.
3-4 koppar nötkött eller kyckling buljong.
2 oz.
 hackad ekologisk levern.
1 /4 kopp hemmagjord flytande vassle.
5 msk.
 laktos.
1 /4 tsk.
 Bifantis.
1 msk.
 kokosolja.
1 tsk.
 fiskleverolja.
1 tsk.
 oraffinerad solrosolja.
2 tsk.
 extra jungfruolja.
1 tsk Acerola pulver.

Förståelse Balance

I ett nötskal är balans vår förmåga att hålla sig upprätt och stabilt. Balans är vad som tillåter oss att gå, springa, eller ens sitta och vända på huvudet utan att falla över. Balans är det som håller, de flesta av, oss från att bli sjuk i ett rörligt fordon. Och ger balans också att vi kan rekrytera muskler för att kompensera när vi är off-center, som att stå på ett ben, eller på en instabil yta.
Den primära ledningscentral, för balans, är det vestibulära systemet i innerörat.

Komponenter i vestibulära systemet

vestibulära systemet består av de tre båggångarna ansluten till absiden. Absiden är uppdelad i två delar, saccule och utricle.
båggångarna upptäcka tre typer av rörelse: Slå på huvudet från höger till vänster (som om att säga "nej"), nickade huvudet upp och ner (som om att säga "ja"), och luta från sida till sida . Absiden upptäcker linjär rörelse, ställning av huvudet i förhållande till kroppen, och allvar.
Båggångarna och absid är båda ihåliga strukturer. De båggångarna är fyllda med nervändar och en vätska som kallas endplymph. Interiören i saccule och utricle har en struktur som kallas gula fläcken. Gula fläcken har små nerv hårstrån utjämnade med små kalcium partiklar som kallas otoconia.
För att förstå hur dessa strukturer fungerar tillsammans, tänka sig låt oss luta huvudet åt ena sidan.

Balans i rörelse

Som chef lutar, det båggångarna fungera som en nivå, och den rullar endolymph med rörelse av huvudet. Nerverna inne i kanalerna registrera rörelser och skickar en signal till hjärnan. Under tiden i farstun, flyttar rörelse otoconia, skicka meddelanden upp den lilla nerv hårstrån-som också går till hjärnan.
Hjärnan tar rörelse i sidled signaler från båggångarna och huvudet signaler placering från vestibulen och tolkar dem för att fastställa att huvudet lutar åt sidan, över axlarna. Hjärnan skickar sedan signaler ut till musklerna i bålen för att göra justeringar för att kompensera för rörelsen. Som en följd av huvudet lutar, men resten av kroppen är stabil och upprätt.
Innerörat och hjärnan är otroligt snabb på återutläggning meddelanden fram och tillbaka, men ibland är det möjligt att lura systemet. Kombinera för många rörelser på en gång, eller går för snabbt eller tar avgörande drivkraft (som ögonbindel) kan förvirra mekanism som leder till yrsel och desorientering. Sjukdom som orsakar inflammation i innerörat kan också snedvrida signaler till hjärnan och försämrar balans.

Previous:nothing Next:orsaker till oregelbunden menstruation

Relaterade artiklar


 • hur att rädda världen
 • identifiera receptbelagda läkemedel genom att forma
 • vad är ett tryggt hem kolmonoxid nivå?
 • hur man har ett lyckligt socialt liv
 • Hur fungerar ett öra att balansera kroppen?
 • hur du kan utnyttja din medelåldern depression kreativt
 • Hur berätta om ett barn har hjärnhinneinflammation
 • hur du tar bort innerörat vätska
 • hur man ska förstå alkohol allergier
 • arbetsbeskrivningen av en arbetsmarknad leverans sjuksköterska
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com