Hur immunförsvaret kampen mot bakterier?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-03-07

Förhindra infektion

Kroppens immunförsvar arbetar för att förebygga sjukdom som orsakar (patogena) bakterier från att komma in eller spridas i kroppen. Hud som inte är skadade är en av dessa hinder. Den innehåller Langherhans celler, som bidrar till att sätta immunförsvaret på "ändra" bör bakterier invadera. Andra hinder inne i kroppen inkluderar öronvax, öronhår, tårar, urin och slem foder i näsa, svalg och mag-tarmkanalen, vilket allt arbete för att hjälpa kontinuerligt rensa kroppen ut. Saliv, hårda syror i magen och vänliga bakterier inne i matsmältningssystemet kan också döda invaderande bakterier, enligt Dr TM Wassenaar av den virtuella museet av bakterier. Mjälten fungerar även som ett filter för att upptäcka bakterier.

Killing Invaders

Om patogena bakterier komma igenom alla immunsystemets första försvar, är den arsenal av komplementsystemet inletts. Komplementsystemet innehåller proteiner och vita blodkroppar, som transporterar antikroppar. Antikropparna är mikroskopiska dödar celler som söker efter något de inte känner igen som en del av kroppen. De vita blodkroppar och proteiner samverkar för att bestryka alla invaderande bakterier med antigen, vilket gör ofta gör att bakterierna klarar av att återge eller binder bakterien till en giftig kemikalie för att göra det falla isär.

Utveckla immunitet

celler i blodet som upptäcker sjukdomsframkallande bakterier och signal komplementsystemet att komma till arbetet kallas makrofager. Bakterierna förs vidare till T-celler (som i tymus) och B-celler (gjort i benmärgen) som kan känna igen och komma ihåg hur man tillverkar den specifika antikroppen att bryta isär bakterier. Enligt CDC, med hjälp av vaccinationer, dessa celler ges kunskap om hur man handskas med invaderande bakterier eller virus utan att riskera hela kroppen att bli dödligt sjuk.

Previous:nothing Next:symptom på att vara 1 månad gravid

Relaterade artiklar


 • hur man har en frisk familj och hem
 • hand om åldrande föräldrar
 • hur man får en god natts sömn
 • hur man handskas med flera missfall
 • hur man gör en första hjälpen kit för ett campus
 • Så för att lindra förstoppning snabbt
 • hur du tar bort kontaktlinser med långa naglar
 • hur kontaktlinser fungerar
 • hur man kan beräkna din målsatsen graviditet hjärta
 • hur man köper havet svampar för din tid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com