hur man kan förhindra svininfluensan (svin influensa) och känner igen symtomen

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-03-31
Idag finns ett stort utbrott av svininfluensa. Denna artikel är här för dig och din familj och vänner att lära dig vad svininfluensan är, hur att förhindra det, och hur man vet om du har symtom
1.
I detta första steg vill jag att du lär dig vad svininfluensa är så att du kan få information om det och vet vad det är. Svininfluensa är en respiratorisk sjukdom vanligast hos svin. Tidigare inte många människor någonsin har haft svininfluensa. Det är dock möjligt för en människa att bli smittad. Denna nya delen av svininfluensan är skrämmer människor i södra USA och Mexiko, eftersom denna nya del skulle kunna bli en epidemi bryter ut. Tänk på att svininfluensan är smittsam och kan spridas från människa till människa lätt.
2.
Jag vill att ni ska veta att det har varit utbrott av svininfluensa i USA staterna. Jag skulle vilja berätta om denna webbplats kan du följa de senaste utbrotten i USA, är hemsidan: http://www. cdc. gov /swineflu /investigation. htm. Från och med idag (27 april 2009) New York har flest utbrott av svininfluensan med antalet personer som smittas upp till kända 28. Den näst mest utbrott i ett tillstånd just nu är Kalifornien med 7 ärenden. Kansas och Texas båda har 2 fall och Ohio redan nu är känt för att ha ett fall också. Om du går till webbplatsen ovan som jag angav i det här steget kommer du att se ett diagram på sin webbsida som ger dig dagligen uppdaterade siffror samt mer användbar information.
3.
I detta steg ska jag lägga in de olika stegen för hur man undvika att få svininfluensan. Dessa steg kan hittas på CDC webplatsen. Följ dessa steg för att hålla din familj: 1. Om du hostar eller nyser du täcka munnen och näsan med en näsduk, och sedan göra sig av med trasa efter du har använt den. 2. Tvätta händerna när du nyser eller hostar ordentligt, säger CDC även att du kan använda alkohol städare typ hand, de är också effektiva. 3. Undvik att röra vid ögon, näsa eller mun, kommer detta att bidra till att förhindra spridningen av bakterier. 4. Försök att hålla dig borta från människor som är nyser eller hostar. Det finns en god chans att de kan vara smittade med svininfluensan. och slutligen 5. Om du blir sjuk, skulle CDC för dig att stanna hemma i sängen, inte riskera att gå till skolan eller arbetet på grund av denna epidemi kan bli katastrofala om det sprider sig. Även om du rör något som andra vanliga kontakten som dörrknoppar etc. Tvätta händerna så fort som möjligt efteråt . . . Du kanske har sett på TV-nyheterna att många människor i Mexiko bär dammskydd är detta faktiskt en riktigt bra idé att försöka stoppa spridningen, kan glasögon vara ett annat sätt att skydda dig från att bli sjuka. Bakterier ange mestadels kroppen genom munnen, näsa och ögon.
4.
Nu skulle jag vilja att du vet om tecken och symptom på att ha svininfluensa, och dessa är : hosta, nysningar, feber, halsont, huvudvärk, frossa, trötthet och värk i kroppen. Svininfluensan är mycket lik vanlig influensa så långt symtom går.
5.
Är svininfluensa farligt? Ja, har svininfluensa varit kända för att orsaka dödsfall med människor som har eller har haft kroniska sjukdomstillstånd. Svininfluensan kan också potentiellt göra andningssvikt och lunginflammation bli värre. En av de dåliga saker om denna infektion, är att du kan smitta någon 1 dag innan symtomen dyker upp, och upp till 7 dagar efter symtomen är borta, så fortsätt tvätta händerna även om du inte har symtom på vesikulär . Flu
6
viktigt steg ::::
Om dina barn visar något av följande symtom, söka läkarhjälp så snart som möjligt. Snabb andning, svårt att andas, blåaktig hudfärg, uttorkning eller inte dricka tillräckligt med vätska, inte vakna, inte interagera eller förvirrad, om ditt barn är irratable och vill inte hållas, Flu symtomen försvinner eller förbättras, men feber eller hosta kommer tillbaka värre, eller om ditt barn lider av utslag med feber. . . Återigen om ditt barn lider något av ovanstående symptom, tveka inte få dem läkarvård så snart som möjligt
7
viktigt steg!. :::
Detta steg är för de vuxna, om du eller någon annan vuxen i din familj har ett eller flera av följande symtom söka medicinsk hjälp så fort som möjligt: andningssvårigheter, andfåddhet, smärta i bröstet eller magen, tryck i bröstet eller buken, Sudden Yrsel , Förvirring, kraftiga kräkningar eller ihållande kräkningar. Igen om du har något av ovanstående symptom vänligen uppsök läkare så fort som möjligt!
8.
Jag hoppas att denna artikel kunde informera och utbilda dig om svininfluensan ska du vara försiktig och ta hand! Besök CDC hemsida för mer information. Håll dig läkare i åtanke om något av dessa symtom uppkommer.


Previous:nothing Next:hur man kan bli av Zits och finnar

Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga urinvägsinfektioner urin urinvägsinfektion är i småbarn
 • vilken del av hjärnan påverkar alkohol?
 • hur man kan bli av plantar fasciit ärrvävnad
 • hur man kan bota en kliande torr hårbotten
 • hur man identifierar ett okänt medicin
 • hur man överlever våren-time allergier
 • arbetsbeskrivningen av en arbetsmarknad leverans sjuksköterska
 • hur man kan förstå tre vanligaste orsakerna till en hosta som inte kommer att försvinna
 • behandling av kronisk diarré hos småbarn
 • farorna med rökning tonåring
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com