hur man vet om man har toxisk chock syndrom

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-03-27
Toxic Shock Syndrome är ofta som TSS och kan drabba vem som helst. Det är oftast tänkt som drabbar kvinnor som använder tamponger. Detta är dock endast ett av de sätt på vilka en person kan erhålla denna farliga sjukdom eller infektion. Staphylococcus aureus bakterier orsakar ibland gifter, som kommer in i blodomloppet och TSS orsak. TSS kan uppstå hos individer med en hudinfektion som beror vanligtvis på ett insektsbett, brännskador eller efter en operation. I dessa fall hudens försvar har sänkts, vilket gör att bakterier att ta över. Det händer också att personer med lunginflammation, infektioner Staph, polio och blodförgiftning. TSS är ett mycket ovanligt tillstånd som de flesta läkare aldrig ser, och det kan vara dödlig om den inte fångas och behandlas i tid. Därför är det oerhört viktigt att känna igen symptom på TSS, som kommer på snabb och stark och innefattar hög feber, ömmande muskler, diarré, huvudvärk, utslag som ser ut som en solbränna, kräkningar och svimningskänslor

Du behöver:.
En medicin spruta eller pipett.
 Smärta och kalla medicinen för spädbarn kommer med dem, eller kan hittas hängande runt apoteket disken.
.
En haklapp (även för ett äldre barn).
Wet tvättlappar (torkar torka bara runt saker).
En mycket uppskattad ämne som en "chaser" dricka läsk eller en kaka /godis bita.


1.
Använd den lägsta räntan uppsugningsförmåga tamponger lämpligt. Ju högre uppsugningsförmåga tamponger, märkt super eller ultra och så vidare, ger ökad risk för infektion. Med hjälp av en super uppsugningsförmåga när den inte behövs har hävdats att orsaka sår som sätter användaren i en högre risk.
2.
Ändra tamponger regelbundet under din menstruationscykeln. Lämna inte någon tampong i under alltför lång tid. Den ruta som du köper bör ge dig giltig instruktioner. Följ dessa anvisningar noggrant.
3.
Tvätta händerna före och efter in en tampong och aldrig bära mer än en åt gången. Eftersom Staphylococcus aureus bakterier är kända för att ofta finns på huden, är det mycket viktigt att du hantera alla objekt som du placerar i din kropp på ett mycket sterilt sätt. Detta kommer att hjälpa att förhindra överföring av denna bakterier och gör det möjligt att bli giftiga i din kropp.
4.
Förvara alla sår på kroppen så ren som möjligt. Om du har några sår som måste täckas med ett förband, vara säker på att förändra dessa så ofta det är lämpligt.
5.
Om du någonsin uppleva symptom på Toxic Shock Syndrome, kontakta din läkare omedelbart. Om det upptäcks snabbt nog, har antibiotikabehandlingar varit en effektiv metod att behandla TSS. Eftersom denna sjukdom kan vara dödlig, får ringa läkaren vara det enda sättet att rädda ditt liv.

Tips och varningar


 • Var uppmärksam på dina symtom. Du är den enda som känner din kropp och kan berätta om du är får svår och plötsliga förändringar.
 • Tveka inte att kontakta din läkare. Kom ihåg att Toxic Shock Syndrome är dödlig om obehandlad eller om helt enkelt inte behandlas tillräckligt snabbt.


 • Previous:nothing Next:hur man beräknar kroppsfettsprocent

  Relaterade artiklar


 • om Depo-Provera shot biverkningar
 • om PMS-symptom
 • hur du får ditt barn att äta mer frukt och grönsaker
 • hur man kan bota en tå kramp
 • vad som orsakar en svampinfektion?
 • behandla klimakteriet naturligt
 • hur man hittar en äldre vårdgivare
 • hur man har en frisk familj och hem
 • hur man skapar eller lokalisera en medicinsk release brev
 • hur ska BPA fri
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com