Hur är vax gjort?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-29

Du behöver:
Tre ringbindare
. Tre hål.
Debatt med tre hål i sidan eller lösblad linjerat papper.
Penna.
Kopior av journaler och historia (kontakta din nuvarande och tidigare läkare och tandläkare).

naturliga försvar för örat

öronvax, mer korrekt kallas cerumen, produceras av kroppen för att hålla smuts, bitar av hud, bakterier och väta ute i hörselgången. Vax kan också vara irriterande vid produktion i alltför stor mängd, vilket leder till huvudvärk, inre tryck och tillfällig hörselnedsättning om de lämnas obehandlade. Vissa människor producerar stora mängder öronvax, medan andra kan aldrig producera tillräckligt för att få den att bygga upp till besvärande nivåer. Forskare har konstaterat att kaukasier och afroamerikaner tenderar att ge fuktigare öronvax (kallad "våt" cerumen), medan asiater och indianer oftast utsöndrar "torra" vax. Men undantag finns i överflöd i alla dessa grupper. Dessutom har kvinnor funnit att drabbas oftare av överskott öronvax produktionen i förhållande till män. Människor som lever i fuktiga områden i världen har visat sig producera mer vax än i torrare klimat.

Hud körtlar producerar de Wax

Ceruminous körtlar, som också kallas talgkörtlar, finns i mycket tunna huden som linjer de yttre delarna av hörselgången. De är en del av familjen av så kallade kallade apocrine körtlar, som också finns i brösten och armhålorna, där de är förknippade med kroppslukt. Medicinsk forskning har ännu inte samlat en stor mängd information om hur eller reglering av apocrine körtlar i allmänhet. Under normala förhållanden, ceruminous körtlar producerar en mycket långsam och stadig ström av cerumen, som ofta kallas öronvax. Små partiklar av kasserade huden, som är kontinuerligt och omärkligt skjul på resten av kroppen, även blandas med cerumen (i själva verket är en stor del av cerumen avsikt att föra bort i hörselgången trädgårdsbord huden, som annars skulle skadligt bygga upp). Vaxet, vilket har en lätt syrlig pH-värde och vanligtvis en märkbar lukt, kan vara brun, svart eller gul beroende på personen. Vaxet tenderar att flyta långsamt utåt och vanligtvis faller bort från örat på egen hand eller sköljs ut, men i äldre vaxet torkar ut och tenderar att fastna i hörselgången. För dem som naturligt producerar för mycket vax, detta leder till regelbundna blockeringar och behovet av att rena vax i öronen med några veckors mellanrum.

Effektiva sätt att avlägsna överflödigt öronvax

När det gäller allvarliga vax buildups, spruta utvisningsförfaranden kan behöva upprepas flera gånger under en period av dagar, öronen får behålla vatten och tillfälligt orsaka nedsatt hörsel, men varje väteperoxid programmet normalt luckrar upp vaxet lite mer. Om örat vax fortfarande inte klar efter flera behandlingar, bör en husläkare eller vårdcentral höras. En läkare har bättre utrustning som man kan se in i hörselgången och spola vaxet borta. Det är mycket viktigt att inte försöka hem rättsmedel för vax byggs upp om det finns ett hål i trumhinnan, eftersom detta kan ge bestående skador.

Previous:nothing Next:Hur kroppen lägre blodtryck?

Relaterade artiklar


 • hur man kan minska underarm svettning
 • hur man använder en elektrisk blodtrycksmätare
 • hur har de grundläggande principerna för god hälsa
 • Fördelarna med att vara singel
 • vad är flebotomi?
 • hur är navelsträngsblod juveler?
 • hur man hittar en familjepolitik sjukförsäkring
 • hur man sparar pengar på glasögon
 • hur man köper medicin i Kanada
 • hur man får igenom influensa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com