Hur berätta om du har en tubulär graviditet

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-13
När ett ägg befruktas fäster ägget normalt slemhinnan i livmodern. Om det befruktade ägget kvar i äggledaren, kallas det en tubulär, eller ektopisk graviditet. Symtom på en tubulär graviditet kan verka normal i början, som ofta förseningar diagnos och behandling. Enligt Mayo Clinic, kan tubulär graviditeter resultera i skador på äggledarna, infertilitet och potentiellt livshotande blodförlust om de inte behandlas

Du behöver:. .
Graviditetstest


1.
ta ett graviditetstest så fort du tror att du är gravid. Om din mens är försenad, och ditt hem graviditetstest var negativt, vänta 1 vecka och försöka igen. I vissa fall kan tubulär graviditeter inte ha upptäckts av graviditetstester. Därför, om du tror du kan vara gravid, men fortsätta att testa negativt, rådfråga läkare.
2.
Titta efter tecken och symtom på en tubulär graviditet, som vaginal blödning, illamående , ensidig magkramper och smärta i nedre buken.
3.
Besök din läkare för bedömning och diagnos. Du kommer förmodligen få full fysisk undersökning och ett vaginalt prov för att kontrollera om tecken på graviditet. Ett urinprov kan också utföras på läkarens kontor. Ibland kan din läkare dra blod för testning.
4.
Diskutera nivåerna av dina resultat blod graviditet med din barnmorska. Onormala blodvärden kan tyda på en tubulär graviditet, enligt Nemours Foundation.
5.
Följ upp med ultraljud eller andra tester på anmodan av läkare. Ultraljud är oftast mycket noggranna i att diagnostisera tubulär graviditeter, men andra undersökningar kan vara nödvändiga för att bekräfta diagnosen.
6.
söka en andra åsikt om din läkare vägrar att utföra ett ultraljud eller skicka dig för andra diagnostiska tester och du tror att det finns ett problem med din graviditet. Tubular graviditeter kan brista, vilket leder till allvarliga och eventuellt dödliga komplikationer. Lyssna på din kropp.
7.
Ring en ambulans om du får symtom på en brusten äggledare. Symptomen är yrsel, omtöckning och en skarp smärta i bäckenet, axlarna eller nacken. Dessa symtom behöver akut läkarvård.


Previous:nothing Next:biverkningar av Brun utan sol

Relaterade artiklar


 • Vilka är de cykler av sömn?
 • vad är en ultraljudsundersökning som används för?
 • vad är en Charley hästen?
 • hur att hålla sig frisk
 • Vad är funktionen av supraspinatus?
 • ading1a "u003e hur man donera ett ägg u003c/ h4u003e u003col id=’intellitxt’u003e u003ch1 class="heading4a"u003e fylla i ett frågeformulär och få en läkarundersökning
 • fakta om att inte röka för barn
 • orsaken till domningar i fingrarna
 • om den gravida kroppen
 • hur man gör återhämtningen lättare efter ett kejsarsnitt eller C-sektionen leverans
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com