Hur man vet om ditt barn har allergier?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-20
Identifiera om ditt barn har allergier kan vara lätt att upptäcka. Den allergi varierar från person till person beroende på vad ditt barn är allergisk mot. Säsongsbunden allergi menar du får allergiska reaktioner för ett allergen ofta finns i hemmet eller utomhus. Debut av säsongsbunden allergi beror på geografiskt läge. Säsongsbunden allergi är vanligare under våren och hösten. En födoämnesallergi innebär att du är allergisk mot vissa livsmedel eller en ingrediens i den mat

Du behöver:.
Blodvärden.


1.
Observera dina barn efter att han förts till nya allergener. Till exempel, om han äter något och bryter ut i kupan, kunde han vara allergisk mot att ett livsmedel eller en ingrediens i maten. Ett annat exempel är om du har tagit ditt barn utomhus för första gången och du märker att han snörvlade mer när han kommer tillbaka, kan han ha säsongsbetonade allergier. Det finns ett brett utbud av reaktioner mot dessa allergener. Alla kan få olika reaktioner.
2.
Watch att se om ditt barn är nyser eller hostar mer. Om du märker att ditt barn är nysningar oftare än vanligt, kunde han ha möjligen en allergi mot något i hemmet eller utanför hemmet. Observera de tider som ditt barn är nysningar mest och leta efter några gemensamma allergener som nämns ovan. Boka tid med ditt barns läkare och förklara dina observationer och hans symtom. Till exempel, om du märker att han är nysningar varje gång katten är i rummet, sedan stannar nysning när katten bladen, kan han vara allergisk mot kattens päls.
3.
Kontrollera om ditt barn har en rinnande näsa. Om du märker att ditt barn ständigt har en rinnande näsa, kunde han vara allergisk mot något i miljön. Observera när hans näsa rinner oftast. Har han en rinnande näsa efter att ha använt en viss parfymerad lotion? I så fall kan han möjligen att ha en reaktion på den specifika produkten. Om du tror att lotion orsakade en reaktion, se till att tala med din läkare. Om detta händer varje gång han använder just lotion är det troligt att han är att ha en reaktion. Avbryt användningen och informera sin läkare.
4.
Observera om ditt barn har kliande, rinnande ögon. Om ditt barn börjar klagade över kliande, rinnande ögon, kommer du vill besöka sin läkare. Ögonen kan bli irriterad från allergener, som pollen, smuts, damm, pälsdjur, gräs och många andra miljöfrågor allergener. Ibland kan ögon verkar vara röd och svullen också. Om så är fallet, se till att ditt barn inte gnugga ögonen eftersom det kan orsaka ytterligare irritation.
5.
Se upp för vanliga livsmedel kan orsaka en allergisk reaktion. Vissa livsmedel, såsom jordnötter, sesamfrön, vete, ägg och skaldjur är ganska vanliga. Presentera livsmedel i taget när ett barn är ung hjälper dig att avgöra vilka livsmedel som han är allergisk mot. Gör detta genom att införa endast en till två nya livsmedel varje vecka, så att minst 3 dagar mellan varje ny mat. Detta sätt, om barnet har en reaktion, vet du exakt vad som orsakade reaktionen. Prata med din läkare om hur snart att introducera ditt barn till vissa livsmedel. Vissa livsmedel bör inte införas förrän en viss ålder. Ring 911 omedelbart om ditt barn har problem med andningen efter intag mat. Att kunna berätta den medicinska personalen exakt vad barnet konsumeras och kvantitet. Informera din läkare och eventuella familjemedlemmar som vårdar ditt barn av dessa födoämnesallergier. Du bör också skriva ett brev till ditt barns dag vårdgivaren eller skolan för att informera dem om allergier.


Previous:nothing Next:spädbarn influensaliknande symtom

Relaterade artiklar


 • om ungdomars fysiska utveckling
 • hur att donera ett ägg
 • hur man kan få gratis sjukvård för arbetslösa och oförsäkrade
 • hur man gör välling
 • hur man utnyttja citron
 • hur man ska förstå naturliga deodoranter
 • hur man kan bota en öroninfektion med vitlök
 • hur man kan förbättra sin lungkapacitet
 • hur man har ett lyckligt socialt liv
 • hur läka hjärtat efter en hjärtattack
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com