Hur minns folk saker?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-26

momentan och arbetsminne

För att komma ihåg något, måste det först uppfattas. Perception kommer genom visuella, auditiva och sensoriska kanaler. Uppfattningar mark i olika delar av hjärnbarken, konserverade tillräckligt länge för att lämna över till den prefrontala cortex att arbeta med i presens. Exempelvis, arbetsminne gör att du ihåg vad du har läst tillräckligt länge för att förstå innebörden av denna punkt.

långtidsminnet

Om din hjärna tycker att information är det uppfatta är viktigt, börjar den lagra det för lång tid. Neural anslutningar blir starkare eftersom den information som kommer in och är kopplat till känslor. Nervceller är nervceller, och ett mönster av förbindelser mellan dem utgör ett minne. Minnet blir lagras på den plats som först uppfattas och bearbetas den information som kommer att bli ihågkommen, redo att komma ihåg när behov eller känslor samtal minnet tillbaka

erkännande

Visual minne -. Erkännande-är den mest lätt tillgängligt för oss, förklarar varför de flesta mästare i minne, utför bedrifter att minnas, memorera använder bilder för att representera information såsom ordningen på spelkort i flera förpackningar. Varje bit av information får sin egen bild-säg, en munk för siffran noll eller en man uppe på en vägg för antalet fyra. Dessa bilder är uppträdda tillsammans bildar en sorts berättelse, den Odder desto bättre. Du kan göra samma sak med listor, kanske för att minnas de punkter professor gör i en föreläsning. Varje punkt får en bild och sedan bilderna kopplas samman. Senare kan du spela upp bilden historien att påminna om punkter som är sammankopplade till bilden

Återinlärning

Ett annat sätt vi minns är genom Återinlärning-det vill säga saker som vi lärt oss komma tillbaka till oss eftersom vi börjar göra dem igen. Detta gör att vi minns språk vi har inte pratat på ett tag eller, om behovet uppstår, gammal kemi begrepp.

Recall

Förutom Återinlärning och erkännande, folk minns saker genom minns. Vissa minns kommer när vi kräver det. Andra gånger behöver vi en utlösande faktor som en ledtråd. I allmänhet gäller att fler sinnen vi involvera i sina försök att lagra ett minne, desto mer sannolikt är vi att komma ihåg det senare.

Previous:nothing Next:tecken du blir alkoholist

Relaterade artiklar


 • hur man får större bröst naturligt
 • faktorer som påverkar fostrets utveckling
 • hur man gör en sats diarré nödsituation
 • hur man svepa en baby med reflux
 • hur du kontrollerar om din skönhetsprodukter säkra att använda
 • vad är orsakerna till mörka ringar under ögonen?
 • hur har frisk strålande hy
 • hur man ska behandla rektal förstoppning
 • livsmedel för att undvika under graviditeten
 • hur du kontrollerar din blodsockernivå
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com