Hur tidigt kan graviditetstest?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-17
Graviditetstest har kommit långt. När det enda sättet att testas var att gå till en klinik, sjukhus eller läkare. Nu finns det tester på hyllor nästan varje butik. Även om äldre graviditetstester kunde bara användas efter att ha missat minst en utgång (eller ett par veckor efter det), många av dem hävdar nu att få resultaten dagen eller dagen efter din utebliven mens. Riktigheten av någon graviditetstest beror på testet, den som tar provet, liksom den som administrerar testet.

Funktion

De flesta graviditetstester är antingen remsor eller käppar, som antingen doppas i urin-fyllda kopp eller innehas. under en ström av urin. Dessa tester kontrollerar förekomsten av HCG (humant koriongonadotropin) i urinen. Om HCG är närvarande, då detta ger ett positivt resultat för graviditet.

När

Det tidigaste att tester bör göras skulle vara 9 dagar efter befruktningen. Även om du är mer sannolikt att få en korrekt behandling om du väntar minst 12 dagar. Den bästa tiden att testa efter din första missade tiden.

Typer

En annan faktor för att avgöra när att testa för graviditet är den typ av test du använder. Det finns en mängd av graviditetstester på marknaden. Så kommer läsa etiketten hjälpa till att avgöra när du ska använda det och hur exakt det kommer att bli.

Mer exakt Test

Den mest exakta och tillförlitliga testet är det en läkare kommer att ge dig. Det är sällsynt att graviditetstestet att sjukhus och läkare använder är felaktiga eftersom de test på förekomst av HCG i blodet. Om hCG finns i blodet, då är du definitivt gravid. HCG visar upp tidigare i blodet än i urinen, så detta gör blodprovet mer exakt.

Fördelar

tidigare att en kvinna får reda på att hon är gravid, desto fortare kan hon vara under vård av en professionell . Ett tidigt skede av graviditeten är avgörande för tillväxt, utveckling och överlevnad av barnet.

Previous:nothing Next:hur man hittar en bra lunga läkare

Relaterade artiklar


 • hur man förstår vad som orsakar smärtor när knä
 • hur man ska behandla ett barns svampinfektion
 • hur man ska leva ett friskt och lyckligt liv varje dag
 • Hur man känner igen ekonomiskt och verbala övergrepp mot äldre
 • hur man hittar lyckan
 • hur du kan styra din kropp temperatur
 • Hur glasögon fungerar?
 • Hur du tar metformin viktminskning
 • hur man handskas med allergi mot ull
 • hur är ett glas febertermometer utformad?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com