Hur ultraljud kropp söker arbete?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-11

Vad är en ultraljudsundersökning

Inom medicinen är ultraljud en term som används för att beskriva ett organ scan förfarande som är tekniskt känd som en diagnostisk ultraljud. Anledningen termen ultraljud används för att beskriva förfarandet är att genomsökningen använder högfrekventa ljudvågor som ligger över en människas hörbar hörhåll, även känd som ultraljud, för att skapa en bild av vävnader och strukturer i kroppen. Ett ultraljud är ett mycket användbart diagnostiskt test eftersom det är icke-invasiv, dvs ingenting har att komma in i kroppen och huden behöver inte vara genomborrad för att utföra testet. Dessutom, inte utsätta kroppen för strålning som röntgenstrålning göra.

Hur ultraljudundersökningar Arbete

Under en ultraljudsundersökning, kommer en tekniker brukar använda en gel att smörja ett område av huden som ligger ovanför interna strukturer som ska scannas. Detta möjliggör en sond som avger ultraljud vågor att glida runt lätt, och att öka ledning av ljudet i kroppen. Några av ljudvågorna studsar sedan bort av vävnader och strukturer i kroppen, vilket skapar ekon som känner av sonden. Skannern avgör sedan hur lång tid det tog ekona att återvända. Solida strukturer som ben och senor producera mer eko, så de kommer ljusare på skärmen, medan vätskor producerar lite eko lämnar områden utan många ben, eller tjocka vävnader mörkare.

Användning av ultraljudundersökningar

Den vanligaste användningen av en utlrasounds tittar utvecklingen av ett foster i en gravid mamma. Ultraljudet är särskilt effektiv i att se ett växande foster, eftersom det inte finns hårda strukturer mellan huden och barnet. Skanningen är så känslig att den kan användas för att bestämma könet på ett barn innan det föds.

Bortsett från graviditet kan ultraljud användas för många andra diagnostiska undersökningar, till exempel att söka efter olika typer av cancer och kontroll på hälsan hos vissa organ, såsom hjärta, sköldkörtel, prostata och gallblåsan. Ultraljud används också för att bistå med att ta biopsier. Den största begränsningen av ultraljud är att ljudvågor inte kan tränga in och reflektera bilder genom tät materia, så det är mindre effektivt vid avbildning föremål genom ben, såsom hjärnan.

Previous:nothing Next:hur du gör din egen ägglossning kalender

Relaterade artiklar


 • hur ofta skall kolesterolvärden kontrolleras?
 • fostrets utveckling från vecka 1-8
 • mäta blodtrycket hos barn
 • hur man sluta dricka alkohol
 • graviditet magövningar
 • hur man handskas med barn med ADHD
 • vad som orsakar migrän under graviditeten?
 • hur man handskas med ett bröst abscess och fortsätta att amma eller pumpa
 • hur du gör din egen värme förpackningar för att lindra muskelspasmer
 • hur du får din röst tillbaka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com