alkoholism fakta

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-27
Alkoholism är både ett kemiskt och psykiskt beroende av sprit, öl, vin eller sprit. Det är ett destruktivt beroende som måste förstås inom ramen för en sjukdom. Enligt National Institute on Alcohol Abuse and Alkoholism, 4,65% av den amerikanska befolkningen lider av alkoholism

Kännetecken för alkoholism

Alkoholister dricker till övermått och har en faktisk kemiskt beroende av alkohol. Alkohol blir den viktigaste aspekten av sina liv, och alkoholister kommer ofta offra relationer, jobb och hälsa och förnuft för att dricka. Alkoholister, precis som narkomaner, erfarenheter frånträda de avstå från att dricka.

Orsakerna till alkoholism

En individs benägenhet att utveckla alkoholism avgörs av många faktorer, inklusive känslomässig stress, depression och genetisk predisposition. Alkoholism kör ofta i familjer. Många människor använder alkoholism som en flykt från verkligheten i livet, bara för att utveckla en mardrömslik beroende.

Diagnos

Diagnostisk och statistisk manual över psykiska störningar (DSM), utgiven av American Psychiatric Föreningen har en uppsättning kriterier för att diagnostisera alkoholism, inklusive tolerans mot alkohol, abstinenssymptom och den ihållande användning av alkohol trots dess uppenbara negativa konsekvenser för sociala interaktioner och yrke.

Hälsa Consquences

Alkohol är en drog som har negativa effekter om den missbrukas. Tung, ihållande dricka så småningom kan orsaka leverskador, diabetes, nervsjukdomar, kognitiva störningar, missbildningar om det tas under graviditeten och en ökad risk för flera typer av cancer, inklusive hals och levercancer.

läkemedelsbehandlingar

Disulfiram, som marknadsförs under namnet Antabus är en läkemedelsbehandling som mer känsliga användare till alkohol, vilket gör användarupplevelsen extrema illamående och kräkningar när han dricker. Antabus används som avskräckande alkohol. Vivitrol är ett FDA-godkända läkemedel injiceras varje månad som minskar lusten att dricka.

Icke-medicinsk behandling

Det finns många bostäder missbruksbehandling program som behandlar alkoholism, liksom poliklinisk resurser som Anonyma Alkoholister. Anonyma Alkoholister ansluter sig en 12-stegs avhållsamhet program som har varit framgångsrikt för tusentals alkoholister.

Previous:nothing Next:använder ett solarium säkert?

Relaterade artiklar


 • hur man sköter om en hänga spik
 • hur man lära känna Jesus som vän
 • hur tupplur
 • hur är navelsträngsblod juveler?
 • hur man köper glasögon som passar
 • är solarier hälsosamt i små mängder?
 • medicinering efter tillägg av barn
 • Hur du tar blodtrycket med en bildskärm
 • hur att mata ditt barn Gerbers barnmat
 • hur man kan sänka LDL-kolesterolnivåerna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com