återkommande svampinfektion orsaker

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-08
De flesta kvinnor upplever svampinfektioner vid någon tidpunkt, i själva verket under sin livstid, kommer minst 75 procent av alla män upplever en svampinfektion. Jäst infektioner orsakas av svampen Candida albicans, en som förekommer naturligt svamp i kroppen

Du behöver:.
Rutat papper
. Termometer.

Origins of Candida

Den mänskliga kroppen har flera typer av bakterier och svampar som förekommer naturligt i kroppen, i balans, men när det blir obalans, kan en infektion uppstå. Även en candida infektion inte är tekniskt en infektion --- en infektion innebär en extern källa av infektion och Candida redan finns i kroppen --- överväxt av svampen kallas en infektion. Detta är vad som händer när en kvinna får en svampinfektion. Bakterierna i kroppen som håller på Candidasvampen i schack är låga, vilket gör att svampen snabbt föröka sig och skapa en infektion. Jäst infektioner är mer närvarande hos kvinnor på grund av stress, sömnbrist, graviditet, sjukdom eller dåliga kostvanor.

Symtom på en svampinfektion

Symptomen på en svampinfektion innehålla en ost-liknande urladdning som är tjock och ostmassa-liknande, vaginal klåda, vaginal brännande särskilt under urinering, smärta vid samlag och vaginala ömhet. Vissa kvinnor kan gå asymtomatisk tills infektionen har spridit sig över hela eller märkt av en läkare.

Sjukdomstillstånd

Vissa kvinnor upplever återkommande jäst infektioner. Även om det inte särskilt vanligt, skulle en återkommande svampinfektion signal en mer betydande, underliggande sjukdom. Kvinnor med återkommande jäst infektioner är vanligtvis kontrolleras för diabetes och hiv, eftersom båda sjukdomarna är immuna undertrycker, som kan utlösa återkommande jäst infektioner. Kvinnor som har naturligt låg immunsystem och tenderar mot täta system infektioner kan ha täta svampinfektioner, främst på grund av stora mängder antibiotika som tas. Antibiotika förstör alla bakterier i systemet, inklusive de som är reglerar Candidasvampen. Det är därför läkare varna kvinnor om att ta stora mängder antibiotika.

Yttre orsaker

Frequent douching kan orsaka systemiska svampinfektioner. Den vaginala kanalen är ett självrengörande system och behöver inte vara douched, men känner en del kvinnor douching är nödvändig. Genom douching, är de naturligt förekommande bakterier sköljs ut igen, vilket leder till en överväxt av jäst.

Kost och motion

p-piller, stress, förändringar i väder och frekvent exponering för fuktig eller våt kläder, såsom spandex och Lycra kläder, kan orsaka återkommande jäst infektioner. Dieter som innehåller mycket socker också kommer att producera återkommande jäst infektioner. Socker är en födokälla för candida, så en kost rik på socker kommer att stimulera en överväxt i tarmen, och därigenom orsakar en överväxt i det vaginala området.

Undvika jäst infektioner

De flesta kvinnor behandla svampinfektioner med over-the receptfria läkemedel, och sådana läkemedel kommer att behandla tillfällig infektion. Kvinnor med återkommande infektioner kommer att behöva söka medicinsk hjälp, eftersom det kan finnas ytterligare orsaker till infektionen. När systemiska infektioner och missbruk av antibiotika är uteslutet som den skyldige, kan din läkare förskriva läkemedel som dödar av svampen. Missbruk av over-the-counter mediciner också kan bidra till återkommande infektioner, så det är bäst att få en läkares råd om din infektion först.

Previous:nothing Next:fostrets skelett utveckling

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla bihåleinflammation hemma
 • vad är en kemisk peeling?
 • Hur man känner igen symtomen och behandla vattkoppor
 • Vilka effekter alkoholen har på levern?
 • ading1a "u003e Hur sänka kolesterolnivåerna u003c/ h4u003e u003col id=’intellitxt’u003e u003ch1 class="heading4a"u003e få din nivåer kontrolleras
 • hur du missar din mamma
 • hur fungerar blodsocker?
 • hur man gör en första hjälpen kit för ett campus
 • om ekologiska tyger
 • hur de ska hålla in genom din graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com