förståelse diastoliska blodtrycket

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-21

Du behöver:
Blodprov resultat

Inledning

Ditt blod är den viktigaste vätska i kroppen. . Den transporterar nästan allt du, däribland syre, näringsämnen och även sjukdom kämpar agenter. Detta system av blod drivs med ditt hjärta. När du går att få kontrollera blodtrycket, är du kontrollerar faktiskt du hjärtats förmåga att pumpa blod genom kroppen och trycket som är placerad på väggarna i dina artärer som ditt blod flyttar hela ditt system. Denna mätning består av två tal skrivna över varandra: systoliska (det lägre antal) och diastoliska (den övre nummer).

diastoliskt blodtryck

Det finns alltid press på din artär väggarna vid någon ge period under dagen. Din diastoliskt blodtryck nummer representerar trycket som finns på när hjärtat är avslappnad eller, med andra ord, när hjärtat är mellan beats. Diastoliska trycket mäts i mmHg, och i en frisk individ bör ligga under 80 mmHg.

Frågor

Diastoliskt trycket blir en hälsofråga för sig när det börjar att höja över 80 mmHg varumärket. Ett diastoliskt blodtryck mellan 80 och 90 anses vara pre-hypertoni, eller strax under den punkt av högt blodtryck. En individ med ett diastoliskt läsning över 90 anses ha högt blodtryck. En person vars diastoliska trycket förblir konstant runt 90 anses ha godartad hypertoni, vilket innebär att det finns risk för framtida hjärtproblem, men det finns ingen omedelbar fara. Men när det diastoliska behandlingen når 120 mmHg och ovan är individen i allvarlig risk för en omedelbar hjärtinfarkt eller stroke. En person vars blodtryck konstant varierar mellan 90 och 100 diagnostiseras vanligen med labil hypertoni.

Faror

High diastoliska trycket för länge, oavsett om det är 90 eller 120 mmHg, kan resultera i allvarliga hälsoproblem som hjärtsjukdomar, hjärtinfarkt, hjärtsvikt och stroke. Det beror främst på den utvidgade trycket på artären väggar kan försvaga artärerna. Högt diastoliska blodtrycket är dessutom ofta ett tecken på ett större problem såsom plack omfattas kärlväggarna grund av för mycket HDL-kolesterol intag.

Previous:nothing Next:Hur man vet om ditt barn har allergier?

Relaterade artiklar


 • hur är cerebral pares upptäcks?
 • om normala blodtryck under träning
 • Så för att lindra nästäppa hos spädbarn
 • hur man behandlar en migrän huvudvärk naturligt
 • Så för att lindra förstoppning snabbt
 • hur man kan förhindra löss
 • manisk Perimenopause trötthetsbesvär
 • hur man läser baby termometrar
 • Hur man känner igen de riskfaktorer för urinvägsinfektion (UVI)
 • hur man sova gott och vakna upp utan insatser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com