förstoppning lättnad för spädbarn

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-23
Det finns ett antal saker du kan göra för att ge förstoppning lindring för spädbarn. Grundläggande förändringar av ett barns kost kan få stora resultat i förstoppning lättnad. Andra alternativ såsom att ändra formler och ge ditt barn ett varmt bad kan lindra eventuella obehag som orsakas av förstoppning och förhindra ytterligare problem avföring

. Funktion

Ett spädbarn är kolon arbetar för att balansera och upprätthålla vätske-och vatten i kroppen. Kolon tar bort vatten från avföring och orsakar avföring eliminering. Om avföring kvar i tjocktarmen för länge, för mycket vatten och fukt kommer att tas bort, vilket leder till torr, hård avföring och förstoppad tarmrörelser.

Identifiering

Spädbarn som lider av förstoppning ska ha hårda, torra, sten-liknande avföring.

Effekter

Spädbarn som är förstoppade brukar grymta, stön och stam att passera avföring. Förstoppning kan vara smärtsamt och irriterande för spädbarn.

Missuppfattningar

Spädbarn som ammas brukar inte få förstoppning, eftersom kroppen lätt använder och digests bröstmjölk.

Förebyggande /Lösning

American Academy of Pediatrics visar att föräldrar till barn som är minst 2 månader gammal och lider av förstoppning ska öka fruktjuice såsom äpplen och päron saft intaget till minst två gånger om dagen och försöka byta till en soja formel. För barn över 4 månader gammal, förstoppning lättnad innebär att hålla högt fiberinnehåll livsmedel två gånger om dagen, inklusive spannmål, katrinplommon, persikor, ärtor, spenat och ansträngda äpplen och bananer. Prova med att ge ditt barn ett varmt bad och massera magen för att lindra smärta från förstoppning (se Resurser nedan).

Varning

inte ges stolpiller eller lavemang på ett spädbarn utan att rådfråga din barnläkare. Om ditt barn verkar vara i svår smärta eller om förstoppning inte försvinner, kontakta din barnläkare omedelbart.

Previous:nothing Next:hur du tolkar resultat från blodprover

Relaterade artiklar


 • hur är grupp B-streptokocker kontrakterade?
 • Hur behandlar man magsjuk?
 • hälsosam mat för barn
 • hur att hålla sig frisk
 • hur man använder progesteron kräm för infertilitet
 • hur man framgångsrikt byter en blöja !!!!!
 • Hur man själv behandla ischias
 • ungdomar och Seasonal Affective Disorder
 • hur man använder en polar klocka hjärtfrekvens
 • vad är testosteron?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com