hormon obalans hos kvinnor

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-08
Under en kvinnas livstid, är chanserna goda att hon kommer att uppleva hormon obalans. De flesta tror automatiskt att hormon obalans beror på klimakteriet, men det finns andra faktorer det kan få ett organ av och orsaka hormonell obalans

Du behöver:. .
Millimeterpapper
Termometer.

Premenopause

kvinnor i deras 20s och 30s kan uppleva "glädjen" av hormon obalans, i en process kallad premenopause. Premenopause är tid före klimakteriet, när kvinnor fortfarande har sina menstruationscykeln, men upphör ägglossning. När en kvinna upphör att ägglossning kommer hennes kropp producerar inte hormonet progesteron, som hjälper till att hålla östrogen i schack. När progesteron inte produceras, kommer östrogen bygga upp och leda ett hormon obalans.

Klimakteriet

Även klimakteriet inte tenderar att bli erkända förrän kvinnor i deras 40s och 50s, kan en del kvinnor går in i klimakteriet så tidigt som 30-årsåldern. Menopaus är när kvinnor inte längre cykla, som orsakar två av de tre primära östrogen hormoner och testosteron till inte uppvisas. Efter en tid, när äggstockarna inte producerar dessa hormoner kommer mens upphör, så att kroppen till hormonell obalans.

förordning av hormoner

De hormoner produceras av endokrina och hypofysen som är belägna i hypothalamus. Hypothalamus är en primär-system i hjärnan som styr specifika nerv uppgifter. Dess kontroll av impulser till hypofysen bistår körtlar i rätt hormonproduktion. När impulser störs, på grund av skada eller ålder, kan hormoner börjar upphöra.

Hypotalamus reglerar hormonproduktionen, vilket innebär att den är ansvarig för att reglera blodtryck, törst, hunger, kroppstemperatur och ämnesomsättning. Med hypothalamus så nära knuten med sådana viktiga funktioner, blir symtomen av hormon obalans förståeligt.

Symtom på hormonell obalans

När hypotalamus är fel, särskilt hos kvinnor efter menopaus kommer kvinnor se viktökning, värmevallningar och nattliga svettningar, bland andra symptom. Eftersom hypotalamus är ansvarig för reglering av kroppstemperatur, kommer ett hormon obalans resultera i plötslig värmevallningar och nattliga svettningar, eftersom kroppen reagerar oförutsägbart att hormonell obalans.

Hormonell obalans bidrar också till plötslig viktökning hos kvinnor. Med hypothalamus som ansvarar för metabolismen och kroppstemperatur, när hypothalamus inte fungerar korrekt, kan ämnesomsättningen långsam, vilket gör att thermogenic processen för fettförbränning att sakta också, orsakar betydande viktökning.

Andra hormonell obalans

Vissa kvinnor kan uppleva ett hormon allergi som kan orsaka en hormonell obalans. Prepubertala flickor kan uppleva ett hormon allergi eller känslighet, vilket kan orsaka problem med vikten, trötthet, svåra hudproblem, gallring hårbotten hår, artrit, kroniskt trötthetssyndrom och migrän. Hormon allergier är kroppens reaktion när hormonerna börjar cykliska producera. När en flicka träffar puberteten, kan symtomen förvärras och cykliska. De flesta läkare inte känner igen symtomen som symptom på hormon allergier, och anser att det är symtom på mens.

Rememdies för hormon obalanser

När hormon obalans uppstår i premenopausala och postmenopausala kvinnor, kommer läkare ta upp frågan med hormonbehandling . Premenopausala kvinnor kan få eller ges p-piller som är högre i östrogen och progesteron för att försäkra att de hormoner som är i balans. Postmenopausala kvinnor kommer att få hormonersättningsterapi att öka hormoner och lindra klimakteriebesvär.

Previous:nothing Next:återkommande svampinfektion orsaker

Relaterade artiklar


 • hur man identifierar rosa öga
 • hur man kan förstå biverkningar av solskyddsmedel
 • När sker tidiga tecken på graviditet?
 • preventivmedel alternativ för personer med högt blodtryck
 • preventivmedel alternativ för kvinnor över 40
 • varför prenatal vitaminer är bra
 • hur man rengör repor på glasögon
 • hur man undviker graviditetsillamående under graviditeten
 • Varifrån kommer slem från?
 • göra med en alkoholhalt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com