hur att hålla sig frisk under sommaren

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-01
Medan sommaren brukar ger massor av möjligheter att spela utomhus och ha roligt i solen, kan den också ge ett hot av värme och sol skador. När temperaturerna utanför stiga under sommarmånaderna, så ökar risken för uttorkning, värmeslag och solsting. Lär dig att hålla sig friska och minska risken för värmerelaterade sjukdom under sommaren
1.
Drick rikligt med färskt och rent vatten för att stanna hydrerade under varma sommarvädret. När det är varmt ute, svettas vår kropp kraftigt och förlorar vätskor i mycket snabbare takt. Kom ihåg att dricka friskt vatten ofta, även om du kanske inte känner dig törstig, för att fylla på förlorad vätska och återfuktar kroppen.
2.
Undvik att dricka alkohol, koffeinhaltiga eller kolsyrade drycker. Dessa typer av drycker kan lätt torka ut kroppen och du känner dig trött och sliten. Om det är svårt att sluta dricka dessa typer av drycker alla tillsammans, försök att begränsa den mängd du brukar dricka, byta från ett stort glas varje morgon till en liten kopp varannan dag.
3.
Ät lätta måltider som är hälsosamma, närings-och lättsmält. Sommaren är ett utmärkt tillfälle att äta massor av färska grönsaker, frukt och sallader. Undvik att äta tung, kryddig eller stärkelserik mat som kan få dig att känna dig trött och trög.
4.
Införliva livsmedel som innehåller mycket betakaroten i din kost för att förhindra solbränna. Livsmedel som är rika på betakaroten, som morötter, tomater, sötpotatis, aprikoser och paprika kan skydda huden mot solskador.
5.
Använd alltid solskyddsmedel, även om du inte planerar att spendera alltför mycket tid utomhus. Solskyddsmedel kan förebygga smärtsamma solbränna, hudskador, utveckling av födelsemärken, rynkor, liksom hudcancer. Välj ett brett spektrum solskyddsmedel, vilket innebär att solskyddsmedel blockerar både UVA-och UVB skadliga strålar.
6.
Glöm inte att inkludera solglasögon och en mössa i din sommar garderob. Välj solglasögon som blockerar UV-strålar och har en wraparound stil som hindrar solljuset från att lysa i ögonen. Välj bekväma sommar hatten som ger mycket skugga och erbjuder ett skydd från Sun.
7.
Bär ljusa, lätta och bekväma kläder. Tänk på att ljusa kläder reflekterar solens värme från kroppen medan mörka kläder attrahera och absorbera det. Välj löst sittande och lätt material som bomull eller linne som hjälper dig att hålla svalare vid varm väderlek.


Previous:nothing Next:hur man kan förhindra att människor tarmparasiter från att infektera dig

Relaterade artiklar


 • hur förstå resultaten graviditet blodprovet
 • hur man ska behandla halsont hosta naturligt
 • hur man hittar AA-möten på nätet
 • hur man lindra hosta nattetid
 • orsaker till missade menstruationscykler
 • hur man lär sig sex fakta om växtnäringsläckage till följd av bearbetning av livsmedel
 • Fördelarna med bilbälte
 • hur du kan hjälpa ditt barn äter mer grönsaker
 • Vad är en normal HDL-nivå?
 • hur du håller ditt hjärta friskt och gå ner i vikt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com