hur blod färdas genom det kardiovaskulära systemet

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-21

The Beginning

Den högra sidan av hjärtat är ansvarig för insamling av återvändande blodet efter det har avlämnat syre till alla. cellerna i din kropp. Detta blod kommer tillbaka till hjärtat genom det venösa systemet, och i slutändan i form av de överlägsna och underlägsna vena cava, som är stora diameter ådror. Blodet kommer in i höger sida av hjärtat genom höger förmak.

Thr höger förmak

När mitt kontrakt, öppnas höger förmak upp för att fylla med blod, som är i behov av syre. Den ifyllda och i perfekt timing med hjärtats rytm slog till höger förmak kontrakt, vilket gör att trikuspidalklaffen öppna upp så att blodet kan skjutas in i höger kammare.

Höger kammare

När höger kammare kontrakt, tvingar det trikuspidalklaffen att stänga, vilket hindrar blodet från back-flödar in i atrium. Vid denna punkt, öppnar pulmonell ventil upp, vilket gör att höger kammare att pumpa blodet ut till lungorna genom lungpulsådern vara syresatt. Lungartären är den enda artär i kroppen som transporterar unoxygenated blod.

pumpstationen

blod i lungorna, nu syrerik, gör sin återvända till hjärtat i form av pulmonell ådror, den enda vener i kroppen bär syresatt blod. Den kompletterar sin färd från lungorna genom att tömma i vänster förmak.

Vänster kammare

I likhet med den högra sidan av hjärtat, vänster förmak kontrakt, vilket gör att mitralisklaffen att öppna, så att blodet kan pumpas i vänster kammare. När ventrikeln är fylld, det kontrakt, stänga mitralisklaffstenos. Under denna kontraktion, aortaklaffen nu öppnas, som ett sätt för blod pumpas ut från hjärtat och in i cirkulationen för att leverera syrerikt blod till organ och vävnader.

Vascular Highway

Som blod lämnar hjärtat, går den in i aorta, den största artären i kroppen. Eftersom aorta nedstiger genom bröstkorgen och bukhålan, det förgrenar sig i mindre och mindre artärer tills de blir de minsta artärerna kallas kapillärer. Dessa små kapillärer är vad levererar syre i blodet direkt till vävnader och celler.

Att Round Trip

När uppdraget att leverera syre till celler och vävnader har avslutats, börjar blodet dess återresan genom att göra de minsta delarna i det venösa systemet, venoler. Dessa venoler förstora i större och större vener som blodet slingrar sig tillbaka till hjärtat.

De två största venerna i kroppen är den överlägsna och underlägsna hålvenen. De konvergerar och ansluta till det högra förmaket där cirkulationssystemet startar processen om igen.

Previous:nothing Next:förståelse diastoliska blodtrycket

Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga åderbråck under graviditeten
 • Så för att lindra en torr näsa
 • hur man ger en fotmassage under graviditeten
 • hur man kan bli av huvudlöss
 • populäraste metoden för födelsekontroll för kvinnor
 • Hur bestämmer läkarna när du ska använda navelsträngsblod för en transplantation?
 • hur man kan undvika att få tinnitus
 • hur man kan bli av en torr hosta naturligt
 • hur man förebygger hjärtsjukdomar och diabetes
 • hur man kan förebygga spindel vener under graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com