hur du kan få tillbaka din kropp i balans

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-30
Vi har alla så många krav i vår vardag att det är lätt att låta egenvård faller i glömska. Vi äter på flykt, kort förändra oss själva om sömn och ge efter för stress, tills innan vi vet det, våra kroppar är ur balans. Våra kroppar fungerar under en känslig system som kallas homeostas, och varje organ som fungerar med och påverkar den andra. När systemet är ur balans det leder till problem som förstoppning, sömnlöshet, matsmältningsbesvär, illamående, trötthet och även depression

Du behöver:
Tre-ring bindemedel.
Tre hål.
Debatt med tre hål i sidan eller lösblad linjerat papper.
Penna.
Kopior av journaler och historia (kontakta din nuvarande och tidigare läkare och tandläkare).


1.
Få uttorkad. Vatten spelar en viktig roll i metaboliska processer och hjälper spola avfall ut ur kroppen. Hydration variera från person, men det bästa måttet är färgen på urinen. I en korrekt hydratiserade person, bör urinen vara blekgul. Om urinen är mörk gul eller guld, är det dags att dricka mer vatten. Det enklaste sättet att öka vattenintaget är att ha minst en 16 oz. glas vatten med varje måltid. För en person som äter tre måltider om dagen, som lägger upp till 48 oz. vatten om dagen.
2.
Skaffa rätt mat. När kosten är ur balans, följer kroppen. Många människor är beroende av färdigmat, som ofta är rik på kalorier, fett, natrium och socker. Dessa livsmedel tenderar också att vara mycket låg i fiber och saknas i många viktiga näringsämnen. För att få kroppen i balans igen, sakta införliva färsk frukt och grönsaker och fullkornsprodukter i kosten. Äta ute mer sällan och utbyte med hög fetthalt hamburgare för magrare proteiner. Även något så enkelt som packning en hälsosam lunch kan göra underverk för att få kroppen tillbaka på rätt spår. USDA Food Guide Pyramid är en stor resurs för planering hälsosamma måltider.
3.
Få tillräckligt med sömn. Sömn är avgörande driftstopp, när kroppen och hjärnan både rent hus. Inte få tillräckligt med sömn stör kroppens förmåga att reparera sig själv och kan även påverka immunförsvaret. Få tillräckligt med sömn hjälper också till med viktkontroll --- en studie från 2004 av universitetet i Chicago visade ett direkt samband mellan sömnbrist och övervikt.
4.
få motion. Kroppen älskar att flytta. Återstående stillasittande saktar ämnesomsättningen och motverkar blod-och lymfcirkulationen. Blod och lymfa cirkulera både näringsämnen och avfall. Motion håller båda systemen flyter och säkerställa rätt kost på cellnivå och effektivt avlägsnande av avfall. Som en bonus, förbättrar motion sömn och hjälper till med viktkontroll.
5.
Få massage. Muskler utveckla obalanser och disfunction från överanvändning, missbruk och brist på användning. Att få en massage kan återställa muskel balans genom att lätta på över spända muskler och släppa överbelastade muskler. Massage minskar också stress och förbättrar sömnen.
6.
Få bekväm. Göra tid för dig själv är ett avgörande steg mot att återfå fysisk och psykisk balans. Det behöver inte stort eller dyrt, och det behöver inte ta lång tid. Utgifterna bara 5 minuter njuta en glasstrut på en solig dag gör underverk för kropp, själ och ande.


Previous:nothing Next:Hur är vax gjort?

Relaterade artiklar


 • Hur glasögon fungerar?
 • vad vitaminbrist orsaka håravfall?
 • Illinois State familjens sjukförsäkring
 • Hur salvia arbete?
 • hur man kan planera en hälsomässa för äldre
 • hur man tar hand om din äldre förälder som är döende
 • Hur fungerar en EPT arbete?
 • hur man kan stödja en sörjande vän
 • hur du gör din egen värme förpackningar för att lindra muskelspasmer
 • hur man använder te: lätt huskurer hälsa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com