hur man bli gravid utan sex?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-23
Tillbaka i våra föräldrars och farföräldrars dag, tanken att bli gravid utan att ha sex var skrattretande. Dessa dagar, det är ganska vanligt. Par inför fertilitetsproblem, ensamstående kvinnor som önskar en baby och lesbiska är typiska exempel på människor som kanske vill bli gravid utan heterosexuella samlaget. Det kan hända på två sätt: genom artificiell insemination eller in vitro-fertilisering (IVF). Artificiell insemination är när spermie injiceras direkt in i din fortplantningsorganen kring tiden för din ägglossning. IVF-processen är när ägg och spermier kombineras i ett laboratorium och eventuella befruktade ägg senare överförs tillbaka in i livmodern
1 <. . br> Besök
en läkare som specialiserat sig på assisterad reproduktionsteknik. Läkaren, vanligtvis kallad endokrinolog, hjälper dig att avgöra om artificiell insemination eller IVF är rätt för dig. Artificiell insemination brukar anses lämplig när det inte finns några kända fertilitetsproblem. IVF används ofta när det finns en identifierbar problem antingen med den reproduktiva förmågan hos mannen eller kvinnan, eller om upprepade försök vid artificiell insemination inte ha hjälpt kvinnan gravida (även om det inte finns någon identifierbar fertilitetsproblem).
2.
Välj spermadonator. Eftersom båda metoderna kräver att spermie får förenas med ägg på konstgjord väg, måste man enas om att bidra med sin sperma för att möjliggöra befruktning. Givaren kan vara din make, partner eller en vän som har gått med på att hjälpa dig bli gravid. Givaren kan också vara någon som du har valt anonymt genom en spermabank.
3.
Genomgå proceduren. Varken förfarandet är ett 1-dag-affären. I båda fallen måste du vara strikt övervakas av läkare i hela menstruationscykeln så att det är känt exakt när ditt ägg (s) är mogen nog att vara antingen befruktas av spermier injiceras eller extraheras och förenades med spermier i ett laboratorium. IVF är en särskilt långvarig process som, i nästan alla fall, ta dig fertilitetspreparat i form av hormon skott, som kräver övervakning av din cykel upp till 6 veckor innan den faktiska utvinningen /befruktning förfarande.
4.
avvakta resultaten. Som med naturlig befruktning, kommer du att ta reda på om du är gravid ungefär 2 veckor efter ägglossningen. När det gäller IVF, måste du använda konstgjorda hormoner för dessa 2 veckor efter det befruktade ägg återförs till livmodern. Dessa hormoner är nödvändiga för att upprätthålla föreställning, om den inträffar.

Tips och varningar


 • I allmänhet är det framgång för artificiell insemination ca 30 till 40 procent och IVF-behandling är det 25 till 35 procent. Men mycket beror på förekomsten och arten av alla fertilitetsproblem, din ålder, samt den färdighet och erfarenhet av läkare. Var noga med att fråga din läkare om hans personliga framgångar.
 • Båda är extremt dyra och kanske inte täcks av försäkringar. I USA, artificiell insemination kostar mellan $ 1. 000 till $ 2. 000 per cykel. IVF uppgår ca $ 15. 000 varje cykel (inklusive fertilitet läkemedel).


 • Previous:nothing Next:biverkningar av nebulisatorn behandling

  Relaterade artiklar


 • hur är cerebral pares upptäcks?
 • Kegel övningar för blåsan
 • vad som orsakar sömnapné hos barn?
 • sig att gå med barnvagn & småbarn
 • vad som orsakar grå starr?
 • vad är flebotomi?
 • hur man kan förhindra att vara ett mål för ett brott
 • jobb för en barnsjuksköterska
 • hur man kan förebygga pollenallergi hos spädbarn
 • om förlamade stödgrupper i Columbus, Ohio
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com