hur man kan hantera period symtom

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-14
En period, även känd som menstruation, är den månatliga blödning som en tonårig flicka eller kvinna upplevelser. Det kan vara alltifrån en mycket lätt till mycket tunga flödet. En period är en del av kvinnans menstruationscykel, som i genomsnitt tar cirka 28 dagar. Tonårsflickor har ibland cykler som varar 21-45 dagar, medan vuxna kvinnor kan ha en cykel som varierar från 21 till 35 dagar. Under en period, kan du uppleva en mängd olika symptom, som kramp i nedre delen av magen, vätskeansamling i benen och bålen, ömma bröst, yrsel, minskad energi nivåer, akne, förändringar i aptit, ångest, irritabilitet, humörsvängningar gungor, depression och minskad samordning. Du behöver inte lida i tysthet, dock. Det finns åtgärder du kan vidta för att få dig tröst

Du behöver:.
Smärtstillande
. Bubbelbad.
Tamponger eller bindor.
Värmedyna.
Muscle gnugga.
Te, kaffe eller läsk.


1.
Ta ett smärtstillande medel som ibuprofen eller Tylenol att hjälpa hantera eventuella värk och smärta kan du ha drabbats till följd av din tid . Om du upplever migrän under menstruationen, försöka ta en migrän-specifik smärtstillande.
2.
Ta ett varm bubbelbad. Om du är osäker om att ta ett bad eftersom du använder bindor istället för tamponger, ta en dusch kommer att fungera, liksom. Om du inte ha tampong, är ett bubbelbad helt säkra. Det kommer att hjälpa dig att slappna av, samt lindra kroppens värk och smärta.
3.
Placera en värmedyna på nedre delen av buken. Vira en handduk kring värmedynan för att hindra huden från överhettning. Om du inte har en värmedyna kan du använda en varmvattenflaska. Du kan också använda en vatten eller läsk flaska fylld med varmt vatten. Placera den på nedre delen av magen kan lindra kramper smärta.
4.
Gnid muskel gnid in nedre delen av buken eller använda en smärtstillande plåster. Objekt som BenGay kan köpas i en aktuell form eller som en patch. Dessa fläckar kan placeras på nedre delen av magen eller nedre delen av ryggen och kan arbeta i upp till åtta timmar (och ibland längre).
5.
Gå en promenad, bada eller utföra någon mild aerobics. Motion kan hjälpa till att lindra en del mensvärk och kramper. Det kan också hjälpa till med alla humörsvängningar, depression och irritabilitet kan du ha drabbats.
6.
Drick en kopp te. Vissa teer, som kamomill, mynta eller ingefära, kan ge dig en känsla av välbefinnande och minska din smärta från menstruella kramper.
7.
Skär ner på ditt koffeinintag. Höga halter av koffein kan öka premenstruella och menstruella symtom. Dock är koffein ofta rekommenderas för huvudvärk, speciellt migrän. Smärtstillande finns att köpa som innehåller koffein tillsatser. Om du tar ett smärtstillande medel som inte har en koffein tillsats kan du dricka en kopp kaffe eller te eller en kolsyrad dryck, som läsk.
8.
Tvätta ansiktet med en mild tvål eller akne tvätt. Om du använder en akne tvätta, se till att det är en som fungerar på din hud och kommer inte att orsaka stark uttorkning.


Previous:nothing Next:öra utveckling i ett mänskligt embryo

Relaterade artiklar


 • hur man kan minska avgifter i Medicare
 • hur man börjar ta hand om ett hjärta
 • hur har mer tid för dig
 • hur man kan bli av uppblåsthet snabb
 • hur man skall utöva med ditt barn
 • vad som orsakar östrogen i kroppen?
 • Hur glukos övervakar arbete?
 • vad är en intrauterin graviditet?
 • Tubal graviditet symptom
 • om Suboxone biverkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com