hur man tvättar frukt

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-03
Är du orolig för bekämpningsmedelsrester på frukt du äter? . Här är hur man ska tvätta frukt ordentligt
1.
Grundläggande procedur

Det bästa sättet att tvätta frukt att ta bort så mycket av bekämpningsmedelsrester som möjligt är att, första, blöta dem i rent vatten i minst trettio minuter. Vattnet från blötläggning bör kasseras och frukterna hålls under rinnande vatten och skrubbas med en mjuk borste i flera minuter. Blötläggning i allmänhet inte bort alla rester av bekämpningsmedel och detta ytterligare steg kommer att ge ytterligare skydd. Tänk på att blötläggning frukt i vatten medger några av de vitaminer i akterliket ut i vattnet.
2.
Om tvål eller rengöringsmedel användas?

Använda tvål att tvätta frukt kommer sannolikt att ta bort mer rester av bekämpningsmedel än vatten ensam, men konventionella rengöringsmedel innehåller kemikalier som skulle kunna vara skadlig om inte helt tas bort under sköljningen processen. Ett bättre alternativ skulle vara att rengöra utsidan av frukt med en ättika tvätt som hjälper till att ta bort ytterligare bekämpningsmedelsrester utan att giftiga eller skadliga.
3.
tvättar frukt i tillräckligt med vatten?

Tvätt frukter kanske inte tillräckligt för att helt ta bort alla rester av bekämpningsmedel, men om den görs rätt, bör den minska potentiell exponering. Eftersom vatten och även ättika är inte alltid tillräckligt att göra frukt bekämpningsmedel, är det klokt att köpa frukter som är kända för att vara besprutas kraftigt med bekämpningsmedel från ekologiska odlare. Dessa inkluderar päron, persikor, äpplen, körsbär, jordgubbar och nektariner. Bananer, mango, blåbär, kiwi, ananas och är minst benägna att vara kraftigt förorenade av bekämpningsmedel och kan köpas konventionellt.
4.
annat sätt att minska bekämpningsmedel exponering

Peeling frukter Efter en grundlig blötläggning och skölja av dem kan minska bekämpningsmedel exponering, men tyvärr många av de näringsämnen och fiber är koncentrerade till yttre skal som minskar vissa av de fördelar som är förknippade med att äta frukt. Frukter som tycks ha ett blankt, vallaskiktet bör skalas som vaxliknande lagret är svårt att ta bort genom att tvätta.


Previous:nothing Next:hur du lagrar din bröstmjölk

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av en torr hosta naturligt
 • När börjar du att bära mammakläder?
 • Vilka är de cykler av sömn?
 • hur man läser baby termometrar
 • hur man förstår riskerna med att ta Tylenol
 • hur man inte vänta på en läkare möte
 • hur du kan förbättra ditt minne enkelt
 • Fördelarna med tea tree olja
 • vilken mat kan jag äta för att ge mig energi?
 • hur man kan förstå om du ska ta antibiotika med p-piller
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com