utveckling av mänskliga embryon

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-14

Du behöver:
smärtstillande
. Bubbelbad.
Tamponger eller bindor.
Värmedyna.
Muscle gnugga.
Te, kaffe eller läsk.

Conception

Utvecklingen av det mänskliga embryot börjar vid befruktningen, när spermien tränger in i ägget och en zygot bildas och börjar reser ner i äggledaren. Den 23 kromosomer från spermien kombinera med de 23 kromosomer från ägget. Då zygot delar från en cell till två i en process som kallas mitotiska division eller klyvning. Klyvning fortsätter som zygoten delar vidare in flera celler men inte öka i storlek. På dagen tre, en ihålig hålrum bildas i mitten av zygoten, början blastocyststadiet. Blastocysten utgör en embryonal pol i ena änden, som omfattar embryonala stamceller. Blastocysten bryter sedan sitt skyddshölje och försök att ansluta sig till det livmoderslemhinnan i en process känner som implantation. När blastocysten implantat till livmodern den bildar embryot från inre celler och moderkakan och yttre membranen från yttre cellerna. Detta implanteras embryot plus moderkaka och hinnor är känt som reproduktionsprocessen och sker inom den första veckan.

Differentiering

Efter att reproduktionsprocessen implanteras i livmodern, snabb tillväxt och olika typer av blodceller börjar bildas i en process som kallas differentiering. I vecka två, utvecklar gulesäcken och embryonala celler plattar till en disk. En uppdelning i två embryon sker i detta skede. I vecka tre, ett neuralt groove, som kommer att bli framtiden ryggmärgen, börjar former med en hjärna utbuktning i ena änden, och en primitiv hjärta rörformningsföretaget. I vecka fyra, utvecklar hjärtat och börjar slå, öronen börjar bildas och armen knoppar samt en svans är synliga. I vecka fem, delar hjärnan i fem avdelningar och i början av optiska och nasal gropar bildas. Embryot börjar få näring genom moderkakan om denna tid.

Embryo till foster

Det embryonala stadium innan fostrets utveckling kännetecknas av bildandet av föregångarna till alla större organ. I vecka sex, lungor börjar bildas och simhud händer och fötter är synliga. Embryot är ungefär en halv tum lång. I vecka sju, bröstvårtor och mänskliga hårsäckar börjar bildas och embryot kan börja spontan rörelse och är reaktiv till sin omgivning. Det lymfatiska systemet och muskelsystemet av embryot är både utvecklingsländer och embryot utvecklar sin egen blodgrupp. Efter åttonde veckan, kommer in i embryot fosterstadiet, som kännetecknas av en fullständig utveckling av alla organ och andra mänskliga egenskaper.

Previous:nothing Next:hälsofördelarna helt spektrum belysning

Relaterade artiklar


 • hur man undviker graviditetsillamående under graviditeten
 • hur döda bakterier
 • orsakerna till urinvägsinfektioner
 • Hur man sover bättre under dagen
 • Hur man själv behandla ischias
 • Graviditet & minnesförlust
 • hur du håller ditt hjärta friskt och gå ner i vikt
 • hur man kan upptäcka hälsoproblem genom att titta på din tunga
 • Varifrån kommer slem från?
 • hur man ska behandla löss med nix
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com