vad hormon orsakar hårväxt hos kvinnor?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-20
En överproduktion av vissa hormoner i kvinnans kropp kan orsaka hårväxt. Medan den kvinnliga kroppen har en balans, eller balans, med den producerade hormoner, när systemet får kastas ur balans, kan kvinnor upplever hårväxten eller håravfall

Du behöver:. .
Blodvärden

Testosteron

hormon som ansvarar för hår tillväxt hos kvinnor är testosteron. Som kvinna åldrar, börjar hennes kropp naturligt att producera mer testosteron och mindre östrogen, vilket skapar en obalans. Denna obalans gör att kvinnor kan uppleva oönskad hårväxt.

Hirsutism

Hirsutism är en hormonell obalans som orsakar kvinnor att växa hår på områden där män brukar göra, såsom överläpp, bröstet, låren, hakan och ryggen.

Orsaker till Hirsutism

Den vanligaste orsakerna till hirsutism är polycystiskt ovariesyndrom, klimakteriet och idiopatisk sjukdom.

polycystiskt ovariesyndrom

med polycystiskt ovariesyndrom (PCOS), kommer den kvinnliga upphöra mens på grund av cystbildning på äggstockarna, vilket gör dips i östrogenproduktion. Den minskade produktionen av kvinnliga könshormoner innebär att manliga hormoner produceras naturligt i kroppen kommer att bygga upp och bli mer uttalad. Den högre halter av manligt könshormon kommer att stimulera hårsäckarna, och oönskad hårväxt kommer att inträffa.

Klimakteriet

Trots att mekanismen är densamma för klimakteriet, skälen inte är det. Menopause är en naturligt förekommande, åldersrelaterade minskningen kvinnliga könshormoner. Till skillnad från PCOS, kommer den kvinnliga menstruationen upphör på grund av äggstockar som inte släpper ägg att befrukta, i stället cystor på äggstockarna. När äggstockarna upphör äggproduktionen, östrogen och gestagen minskar, vilket testosteron att vara det viktigaste hormonet i produktionen, vilket i sin tur resulterar i hårväxten.

Idiopatisk Hirsutism

Idiopatisk (vilket är en odefinierad orsak) hirsutism uppstår när ingen primär orsak kan hittas. Orsaker till idiopatisk hirsutism kan bero på binjuren överproduktion, hypofysen överaktivitet, tumörer på binjurarna eller hypofysen, andra hormonella obalanser och även stimulans från vissa receptbelagda läkemedel.

Previous:nothing Next:Vilka är de tecken på löss?

Relaterade artiklar


 • mycket tidiga symtom på graviditet
 • hur man kan beräkna när jag kan ta ett graviditetstest
 • hur man köper medicin i Kanada
 • hur man inte vänta på en läkare möte
 • Hur bevakar ett fertilitet arbete?
 • hur man skapar effektiva och omtänksam utomhusbelysning
 • hur man kan hantera period symtom
 • hur man får barnen utanför i sommar
 • hälsofördelarna helt spektrum belysning
 • hur man somnar snabbare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com