vad som orsakar sinus öroninfektioner?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-19
Har dåliga bihålor? Du kan vara mer mottagliga för öroninfektioner och inte ens vet det. När bihålor få överbelastade, inflammerade och infekterade, är det lätt för öronen för att uppleva samma skick

Sinus-Ear-anslutning

De flesta människor inser inte att sinus hålrum i kindben och nasal områden är anslutna till öronen genom örontrumpeten. Bihålor och örat är anslutna till innerörat. Denna anslutning gör det enkelt för smitta spridas från sinus till öra.

Eustachian Tubes

örontrumpeten är en slang som leder in i innerörat. Dess lätt böjda form är inbjudande för infektion. När vatten tränger in i örat, samlar örontrumpeten oönskade vattnet. Denna oönskade vatten kan inte rinna och uppmanar bakterietillväxt, vilket orsakar en öroninfektion.

Bihåleinflammation

en sinus-infektion är allmänt känd som en förkylning eller hösnuva, men är i grunden en infektion i sinus hålrum. Generellt bihåleinflammation börja som trafikstockningar, lite instängdhet i näshålan. Den instängdhet gör att produktionen av slem i bihålorna, eftersom bihålorna anser att det finns en inkräktare (såsom bakterier eller smuts) i hålrum och försök att befria bihålorna av det. När slem produceras, om det finns en främmande inkräktare, som bakterier, kommer bakterierna att börja orsaka inflammation och irritation i kaviteten. , Eftersom bihålorna sväller på grund av inflammation, kan slem inte ordentligt spolas ut och orsaka en infektion.

Sprida smittan

Med anslutningen mellan bihålor och öron, någon trängsel som uppstår i bihålorna kan flytta in öronen, genom en enkel nysa. När du nyser, är luft från sinus hålrum tvingades fly genom olika portaler, inklusive öron. Som en nysning uppstår, luften pressas genom örontrumpeten. Denna luft kan på ett effektivt tryck ut bakterier och infektionen som det är att tvingas ut i bihålorna. På grund av detta, en nysning, hosta eller helt enkelt blåser sig på näsan kan tvinga bakterierna i hörselgången och orsaka infektion.

Rengöring av Karies

Hur kan du undvika sinus öroninfektioner? Rengöring av sinus hålrum varje morgon och kväll med en saltlösning kommer att rensa ut trafikstockningar och minska inflammation, så att bihålorna kan arbeta effektivt. Kontinuerligt underhåll av hörselgången kan hålla örat fritt från infektioner. Använda bomullspinne rengöringsmedel för att ta bort smuts och vax kommer att hålla örat från att vara attraktivt för bakterier.

Hålla Clean

Ett annat sätt att undvika öroninflammationer är att tvätta händerna. Hålla händerna fria av bakterier och bakterier kan hålla dig frisk och fri från smitta. Om du ofta har bihåleinflammation på grund av allergier, stanna på din allergi mediciner för att hålla slemproduktion ner. Detta kommer att hålla sinus öroninflammation i schack.

Om du ofta har sinus öroninflammationer, kontakta läkare för att se om några ytterligare läkemedel kan hjälpa till att klara upp din bihålor, eller om det finns några bakomliggande medicinska tillstånd som orsakar frekventa attacker.

Previous:nothing Next:vad är orsakerna till utvecklingsförsening?

Relaterade artiklar


 • Fördelarna med prenatal vitaminer
 • Vilka är de medicinskt bruk av steroider?
 • hur de ska hålla sig vaken i en tråkig klass
 • Hur är tallolja gjort?
 • hur man ska behandla polycystiskt ovariesyndrom
 • Hur mucinex arbete?
 • hur man byter filter dricksvatten
 • hur man ska behandla torsk hos män
 • effekterna av MS sjukdom
 • symptom att oroa under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com