vad som orsakar tonåringar att bli deprimerad?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-17
Enligt National Mental Health och Education Center, påverkar tonåring depression en av åtta ungdomar i USA varje år. Det är viktigt att erkänna de orsaker och symtom på depression tonåring, förstår de effekter det kan få för familj och vänner, och att veta när du ska söka hjälp

Du behöver:. .
Blodprovsresultat

Typer

Tonåring depression kan orsakas av miljöfaktorer i samband med vänner, familj, krav skolan och fritidsaktiviteter. Händelser i livet, hormonella eller genetiska sjukdomar eller medicinska tillstånd kan också vara en bidragande faktor. Det finns fyra huvudsakliga typer av tonåring depression. Dystymi, egentlig depression, hypomani och bipolär

Identifiering

Symtom på depression kan omfatta tillbakadragande, ilska, isolering, förlust av intresse för vänner eller familj och /eller favoritnöjen, gråt, tankar och /eller tala om självmord, trötthet, upprymd episoder av lycka, klagomål av fysiska besvär, riskbeteende, eller betydande viktökning eller viktminskning. En tonåring som lider av kronisk depression som varar mer än två veckor bör ses av en läkare.

Effekter

vänner eller familj kanske inte vet exakt hur man kan hjälpa. Den tonåring kan känna att ingen förstår. Känsloutbrott kan också störa freden i hemmet. Familjemedlemmar eller vänner kan också överväga att söka professionell rådgivning och /eller stöd.

Förebyggande /Lösning

Håll kommunikationen öppen och föreslå att prata med en läkare om hjälp. Hitta ett sätt att lindra stress genom att hålla en balanserad syn på skola och fritidsaktiviteter. Upprätthålla en balanserad kost, motion rutin och tillräcklig sömn schema. Rådgivning och /eller medicinering kan också användas i behandling och när behandlingen har påbörjats, inte stoppa behandlingsplan abrupt.

Missuppfattningar

Depression är inte en uppvisning i svaghet. Klinisk depression är en sjukdom som kan innebära kemiska eller hormonell obalans, eller det kan vara ett symtom relaterade till ett sjukdomstillstånd.

Varning

Lämna aldrig en självmordsbenägen eller deprimerad tonåring ensam. Alltid omedelbart söka medicinsk hjälp om kommentarer av värdelöshet görs eller om man talar om självmord.

Previous:nothing Next:ekonomiskt stöd till graviditet

Relaterade artiklar


 • hur man säger böner
 • vildmark program för oroliga tonåringar
 • hur man får katastrofala sjukförsäkring citat
 • hur du startar din dag
 • hur ta hand om ett väsande barn
 • Tubal graviditet symptom
 • ading1a "u003e Hur sänka kolesterolnivåerna u003c/ h4u003e u003col id=’intellitxt’u003e u003ch1 class="heading4a"u003e sänka ditt kolesterol
 • livsmedel som innehåller mycket kalium
 • hur man hittar information om Berkeley LASIK
 • hur man handskas med en förlust
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com