Fakta om Downs syndrom graviditeter

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-15
Downs syndrom kallas också Tristomy 21. Cirka 6. 000 barn föds varje år i USA med Downs syndrom, vilket gör den mest förekommande defekt. Downs syndrom uppstår oftast när en extra kromosom 21. Utvecklar i ägg eller spermier före befruktningen. När befruktning sker, finns det då tre av dessa kromosomer istället för två. Då som de dela celler och reproducera är extra kromosom kopieras i varje cell. Risken för Downs syndrom ökar signifikant med moderns ålder. Samtidigt har en 20-årig en 1 av 1600 möjlighet att få ett barn med Downs syndrom, en kvinna som är 45 har en 1 av 30 chans att ha ett barn med Downs syndrom. Downs syndrom graviditeter inte utgör någon annorlunda symtom än någon annan graviditet. Downs syndrom kan endast diagnostiseras med hjälp av en prenatal test eller genom att undersöka det nyfödda barnet

Ultraljud

Under den första trimestern, kommer mest gynekolog: s agerande ett ultraljud. Under denna rutin test kommer ultraljud tekniker undersöka huden bakom nacken för att se om det tyder på att barnet kan ha Downs syndrom.

blodprov under den första trimestern, kommer moderns blod kontrolleras för normal protein nivåer. Sedan, under andra trimestern kommer moderns blod kontrolleras för att avgöra om vätskor från barnets hjärna, blod, ryggmärg och fostersäcken är normala (quad markör skärm). Dessutom kan en trippel skärm blodprov användas för att kontrollera halten av alfa-fetoprotein samt humant koriongonadotropin.

Fostervattensprov

Om ultraljudsundersökning eller någon av de blodprover som beskrivs ovan verkar vara onormal, läkaren kan rekommendera en fostervattensprov. Under detta test kommer fostervatten utdrag ur moderlivet och sedan testas för Downs syndrom markörer.

Kronisk moderkaksprov

annat sätt att kontrollera för kromosomala problem är genom analys av ett vävnadsprov tas från villan . Moderkakan blir attackerad i livmodern med villan.

Test Noggrannhet

Ingen av de tester som nämns här är helt perfekt och resultat kan vara felaktiga i vissa fall. En mamma kan bli tillsagd att hennes barn kommer att ha Downs syndrom när barnet faktiskt inte har sjukdomen eller en mor kan bli tillsagd att testerna är alla okej när barnet faktiskt har Downs syndrom.

Previous:granatäpple lever rengörningen Next:kan du ha tid symtom om du är gravid?

Relaterade artiklar


 • hur man behandlar en migrän huvudvärk naturligt
 • hur du delar ditt hus med en katt och allergier kontroll
 • spädbarn influensaliknande symtom
 • hur man kan bli av njursten
 • effekter av rökning på ett foster
 • hur våren rena din själ
 • hur man kan minska effekterna medicinering biverkningar
 • effekterna av rökning på tonåringar
 • hur man undviker svininfluensan i din familj
 • Fördelarna med AARP medlemskap
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com