Hur förhindrar lysin feber blåsor?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-14
feberblåsor hänvisa till den smärtsamma och vätskefyllda blåsor som vanligtvis sker utanför munnen -. På läpparna, hakan och kinden och inom eller utanför näsborrarna. I vissa fall kan tillståndet också anses förekomma inuti munnen på tandköttet och gommen. Feberblåsor faktiskt en infektion som orsakas av vissa typer av virus, som brukar gömma sig i nervceller i ansiktet. Det är mycket smittsam, men mycket kan förebyggas. Genom att ta lysintillskott eller en diet rik på lysin tillsammans med andra viktiga näringsämnen i maten, kan du förhindra uppkomsten av infektion och påskynda läkning av blåsor.

Orsaker

feberblåsor är en smittsam infektion som orsakas av herpes simplex virus och det finns två typer av detta virus. Den typ 1-virus orsakar 95 procent av återkommande utbrott feber blister. Åttio procent av befolkningen bär på HSV 1 virus. Den typ 2 virus är mer populärt kallad genital herpes viruset, som redovisas till 5 procent till 10 procent av feber blister "händelse. Vanligtvis efter Blåsorna läker, glider viruset in i de nervceller som finns i huden och ligger vilande tills immunförsvaret försvagas. Eftersom infektionen ofta förekommer i munnen, det kan lätt spridas genom kyssar. I själva verket kan barn så unga som 10 redan vara smittade och bli bärare av dessa typer av virus.

Lysin och feberblåsor

Lysin är en av de essentiella aminosyror som behövs av kroppen för att bibehålla hälsan. Kallas "väsentlig" innebär att våra kropp inte har kapacitet att producera den. Vi får vanligen lysin från den mat vi äter. En kost rik på lysin är känt för att förhindra infektioner orsakade av herpes simplex virus eftersom det saktar ned virusets graden av replikering.

Hur Lysin fungerar?

Lysin naturligt konkurrerar med arginin för intestinala transporter. En kost komplett med livsmedel rika på lysin, till exempel öljäst, baljväxter, mjölk, vetegroddar, fisk och kött, sänker arginin i kroppen. I en in vitro studie visade det sig att aminosyran arginin har också vital betydelse för replikering av herpesvirus. Därmed öka lysin intag har en antiviral effekt. Livsmedel rika på arginin är choklad, jordnötter och mandel.

Till lysin

Den väsentliga aminosyran lysin huvudsakligen kommer från den mat vi äter. Men vi får möjlighet att effektivt öka vår lysin intag med hjälp av tillskott. Idag är vi utsatta för hundratals olika typer av kosttillskott. Det är dock endast ett begränsat antal tillägnad lysin tillskott. Vi ser ofta lysin ges i kombination med annan mat vitaminer och mineraler. Lyckligtvis har den ökande medvetenheten om de betydande fördelarna med lysin tillverkas kosttillskott fokuserar mer på lysin-tillskott.

Bieffekter

Vår kropp praktiskt behov aminosyran lysin. Med detta, det finns inga kända skadliga biverkningar av lysin-tillskott. En bestämd bieffekt är att det stärker immunförsvaret, framför allt kroppens försvar mot infektioner orsakade av herpes simplex virus.

Varning

Lysin inte bör tas tillsammans med mjölk, mjölk neutraliserar sin antivirala effekt. För personer under vissa mediciner, rekommenderas det att inte ta lysintillskott tillsammans med Gentamicin, tobramycin, amikacin, Kanamycin eller netilmicin antibiotika.

Previous:granatäpple lever rengörningen Next:Hur nässpray arbete?

Relaterade artiklar


 • hur man ansöker om Medicaid under graviditeten
 • varför prenatal vitaminer är bra
 • orsaker till oregelbunden menstruation
 • Så för att lindra menstruationskramper utan medicin
 • hur man kan sänka högt blodtryck under graviditeten
 • vad man inte ska göra innan ett blodprov
 • barn blodsocker räkna
 • vad är bromelain enzymet?
 • hur man får starkt
 • orsakerna till vänstersidig buksmärta hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com