Hur hjälper glasögon du ser bättre?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-04

Inledning

Dina ögon kan förlora sin nivå av synen av olika anledningar. . Ibland kan det bara vara på grund av ålder, andra gånger kan det vara en sjukdom eller sjukdom som gör att ögonen blir svagare. Hur som helst, den första behandlingen för svag syn är glasögon. Glasögon har funnits i århundraden, men med tiden har de sakta utvecklats till dagens moderna version av vad vi ser i visionen kliniker och butiker världen över. Men även med tiden, de grundläggande sätt på vilka glasögon arbete har förblivit densamma.

The Eye

För att förstå hur glasögon fungerar, måste du först förstå hur ögat i sig fungerar när det gäller synen. När du tittar dig omkring och se din omgivning, du ser faktiskt olika typer av reflektioner. Detta ljus färdas från föremålen, genom hornhinnan, genom linsen, och på näthinnan i bakre delen av ögat. Ljuset har att träffa näthinnan direkt, eller bilden av vad vi ser blir suddig.

Problem

Om ljuset träffar perfekt på näthinnan, då du har perfekt syn. Detta är dock vanligtvis inte fallet. Olika frågor med ögonen kan orsaka att ljuset inte träffa näthinnan direkt. Längden på ögongloben kan vara för lång eller kort, kan det finnas ett problem med ögats lins som fokuserar ljuset på näthinnan, eller din hornhinna får inte utformas på rätt sätt. Alla dessa frågor gör att ljuset att träffa näthinnan felaktigt och orsaka dimsyn.

Hur Glasögon Hjälp

glasögon är delar av utrustning som hjälper ögat rikta ljuset tillbaka på näthinnan. De gör detta genom tuber eller böjer ljuset. När ljuset träffar glasögon, är de glas bildade på ett sådant sätt att dirigera ljuset i en vinkel som träffar näthinnan. Denna vinkel bestäms av den optiska kraften i monokel recept, som mäts i dioptrier. Ju högre belopp dioptrier, desto större linserna böja eller bryter ljuset. Ett öga läkare kommer att använda en bit av testutrustning kallas phoropter att avgöra hur många dioptrier behövs för att bryta ljuset i precis rätt vinkel för att träffa näthinnan rakt fram. När ljuset ställer upp, blir visionen tydlig.

Previous:granatäpple lever rengörningen Next:Hur effektiv är p-plåster?

Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga alkoholmissbruk
 • vad man inte ska göra innan ett blodprov
 • orsakerna till dålig cirkulation
 • biverkningar av prednison hos äldre
 • hand om åldrande föräldrar
 • orsaker till högt blodtryck hos män
 • ansluten öra symtom
 • stadier av graviditeten i livmodern
 • kan hus mögel göra dig sjuk?
 • hur att donera ett ägg
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com