Hur kan ögonfärgen förändras med humör?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-05

Du behöver:
godkännande från din läkare

Inledning

Ögonfärg faktiskt inte förändras med humör. . Vad ändrar är hur ljuset reflekteras från iris, ger intryck av att färgen på ögat har förändrats. För att förstå detta fenomen, titta på faktorer som bidrar till ögonfärg och påverkar kvaliteten på ljus som reflekteras.

Iris Sammansättning

iris ligger mellan hornhinnan och linsen i ögat. Det består av endotelceller, stroma och epitel lager. Den iris är också indelad i främre och bakre fack. Det främre facket ligger mot hornhinnan, och den bakre facket ligger mot linsen. Ögonfärg bestäms av mängden pigment som finns i iris. Pigmenten melanin och lipochrome är de största bidragsgivarna till ögonfärg. Melanin ger svart och brunt effekter och lipochrome ger gulaktig effekter.

Hur ögat reflekterar ljuset

Ljus är vit men är faktiskt består av band av färg i ultraviolett spektrum. Band av ultraviolett ljus varierar i längd, med rött ljus som producerar de längsta banden och blått ljus som producerar den kortaste band. Som ljuset träffar iris, bestämmer koncentrationen av pigment utseendet på ögonfärgen. Vid höga koncentrationer av melanin är närvarande, absorberar iris ljuset och ögonen tycks vara brun eller svart. Om höga halter av lipochrome är närvarande, absorberar iris några av de längre band av ljus, medan kortare band reflekteras mot den ljusare pigment och ögon framträder ordet i grönt eller hassel. Låga nivåer av både lipochrome och melanin orsakar nästan alla av de band som skall absorberas av epitel, vilket gör att endast blått ljus att reflektera. Som ett resultat, ögonen tycks blå eller gråa. En absolut brist på pigment avslöjar blodkärlen i iris, vilket gör att ögat visas rosa.

Flera faktorer avgör hur ögat reflekterar ljus även om ljuset är naturliga eller konstgjorda, tid på dagen, atmosfäriska förhållanden, kläder och ögonmakeup. Musklerna i ögat och musklerna i ansiktsuttryck är också faktorer.

Eleven

iris består av flexibla band som sväller och krymper att justera mängden ljus som når näthinnan. Medan ljuset påverkar näthinnan, påverkar humör också retinala kontraktion. Under stress, näthinnan kontrakt, vilket gör eleven mindre och avslöjar mer av iris för ljus. I ljusare ögon, eller ögon som reflekterar mer ljus, kan detta orsaka att ögonen ska visas för att ändra färg.

Ansiktsmusklerna

ansikte ständigt gör frivilligt och ofrivilligt uttryck. Under förändringar i humöret, musklerna runt ögonen avtal eller slappna av, som ändrar formen på öppna ögonen. Medan vissa av dessa förändringar är mycket små, även mycket små förändringar påverkar mängden och vinkel ljus som träffar ögat. Dessa små effekter ändra hur ljuset reflekteras, och i vissa fall, ögonen tycks ändra färg.

Faktiska färgen Ändra

Det är möjligt för ögonfärg att förändras över tiden. Många kaukasiska bebisar föds med "neutrala" ögonfärg. Med tiden aktiverar exponering för ljus pigment i ögat, vilket gör att ögonen mörknar. Det är därför många människor har blå ögon som spädbarn eller små barn men mörkare ögon när de är äldre. Tillfälliga och momentant förändringar öga, men är oftast en optisk illusion, ett direkt samband med reflexer.

Previous:granatäpple lever rengörningen Next:Hur hjälper glasögon du ser bättre?





Relaterade artiklar


 • hur man gör cylce pärlor (fertilitet spårning pärlor)
 • hur man absorbera färre kemikalier från din deodorant
 • hur saker fungerar: ortodonti
 • Hur rökning effekt dina lungor?
 • litium biverkningar på graviditet
 • hur man firar nationella hjärta månad
 • hur de ska hålla frisk och stark som du ålder
 • Hur är fetter rötas?
 • vad är fördelarna som vunnits från viloläge?
 • tonårsgraviditeter information




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com