Vad händer med lungorna strukturer under ett astmaanfall?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-01

lungstrukturen

andningsorganen består av fyra huvuddelar utformad för att leverera syre till blodet: luftstrupe, luftrör, bronkioler och alveoler. Designen påminner om ett träd, där en stam delar sig i grenar, stjälkar och sedan blad. Luftstrupen är den viktigaste vägen som tar in luft. Den levererar luft till de två bronkerna, som finns i huvudsak två rör, en för varje lunga. Lungorna är vidare indelade i flera bronkioler, som filial ut i alveolerna. Alveolerna ansvarar för att leverera syre från luften in i blodomloppet.

Astma

Astma är en kronisk sjukdom som påverkar musklerna i lungorna. Även om många människors lungor tygla som en reaktion på allergener eller smuts, en astmatisk lungor ihop sig ytterligare. Detta resulterar i stora svårigheter inandning och utandning. Dessutom är becauseair i en astmatiker lungor inte frisk, den har högre halter av koldioxid, vilket gör det mer toxiskt för kroppen.

Under en attack

bronkerna är oftast de första att reagera under ett astmaanfall. De har kolinerga receptorer som tvingar dem att omedelbart ihop sig, att minska mängden allergener som försöker komma in. Denna sammandragning händer när den glatta muskulaturen kring bronkerna börjar spasm.

De har också bli inflammerad och producera överskott mucusto tryck ut några allergener som redan har kommit in i systemet. Under muskelkramp, celler som kantar luftvägarna börjar kasta, vilket tvingade produktion av mer slem och ytterligare minska andningen vägen. Den bronkioler kan också reagera under ett astmaanfall. De kan också ihop sig för att förhindra att allergener från att komma in i lungblåsorna.

Behandling

Astma är ett behandlingsbart tillstånd. Läkare ordinera ofta astmatiker med uppmätt dos medicin vanligtvis distribueras genom astmamedicin. Dessa mediciner, vid rätt inandning, producerar en aerosol dimma som direkt går in i lungorna och tvingar bronkerna att hålla öppet, vilket tillåter en rätt luftflöde. Däremot medicineringen inte alltid når djupt in de mest begränsade bronchioles eftersom vissa astmatiker, som barn, har svårare att andas på grund av sina små lungor. Särskilda spacer kammare kan fästas på astma inhalator. Dessa distanser snärja medicineringen, vilket ger astmatiska en chans att ta ett djupt andetag och tvinga den vidare in i lungorna.

Previous:nothing Next:tecken på större hormonell obalans

Relaterade artiklar


 • hur man får katastrofala sjukförsäkring citat
 • hur man läser ett första svar EPT
 • hur man kan stoppa vattkoppor kliar - huskurer
 • garvning regler säng säkerhet
 • hur man sköter om en hänga spik
 • hur man berättar hur långt du är i din graviditet
 • idealisk blodtrycksvärden för barn
 • Hur får man en nära rakning (för benen!)
 • Hur behandlar man magsjuk?
 • material som vanligtvis finns i hud, lungor och blod väggar fartyg
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com