Vilka funktioner i levern under utsöndringsorganen processen?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-08

Fördelning av gifter

En av de viktigaste funktionerna i levern om utsöndringsmekanismerna processen är fördelningen av toxiner. Vid varje given tid, äter vi tusentals olika typer av toxiner oavsett om det utan vår vetskap, som andas in gifter i luften, eller med vår kunskap, såsom rökning, alkohol, eller äta ohälsosam mat. När dessa gifter har kommit in i kroppen, är det en plikt för levern, mer specifikt peroxisomer att göra dessa toxiner ofarliga för kroppen. Peroxisomer är små organeller som finns i levern som hjälper uppdelning gifter i kroppen.

Kvävehaltiga Waste

Levern fungerar även genom att bryta ner kvävehaltiga avfall. Din olika metaboliska processer i kroppen är viktiga för att hålla dig vid liv, men de skapar också avfall i form av kväve. Organet skall sedan transportera ut kväve slöseri med din kropp. Levern omvandlar kvävehaltiga avfallet till urea, som sedan transporteras ut ur kroppen när du kissar.

Blood

Levern fungerar även i utsöndringsmekanismerna processen genom att filtrera blodet. När läkemedel, till exempel, har kommit in i kroppen, de gör genast sin väg in i blodomloppet. Genom blodomloppet, har de mest direkta vägen till hjärnan att producera de önskade effekterna. Däremot fungerar kroppen fortfarande att försöka få de läkemedel ur kroppens system. Levern gör detta genom att filtrera blodet från gifter från narkotika, ändra sin kemiska struktur, och gör dem mindre skadliga för kroppen.

Bile

När toxiner har omräknats, lever deponerar avaktiveras gifter i gallan. Levern utsöndrar galla som en mag-stöd för svårare att smälta fett, samt ett sätt att transportera gifter ur kroppen. Gallan lagras sedan i gallblåsan tills det behövs. När det behövs, flyttar den i tolvfingertarmen och hjälper till med matsmältningen och utsöndrande process.

Previous:granatäpple lever rengörningen Next:Hur fungerar ett buken ultraljud arbete?

Relaterade artiklar


 • vilken del av hjärnan påverkar alkohol?
 • Hur du tar rätt behandling blodtryck i vadmusklerna
 • hur man gör välling
 • Hur man känner igen och avsluta giftiga relationer
 • vad är hydrokinon som används för?
 • Vad är effekten av östrogen på män?
 • hur man kan stärka ditt hjärta
 • hur man förstå två platser som kan ge ditt barn diarré
 • hur man undviker illamående under graviditeten
 • hur man dricka en hälsosam mängd vatten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com