dag för dag utvecklingen av det mänskliga fostret

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-16

den första trimestern

Den första veckan av graviditeten är märkt med kvinnans menstruation. Trots att barnet ännu inte har befruktats, men denna anses alltid den första veckan av graviditeten. Under den andra veckan av graviditeten är ägget befruktas av spermier och blir en zygot. Under vecka tre, uppsöker zygot från äggledaren, där det var befruktade, in i livmodern, där det kommer att växa. Under vecka fyra, blir zygot officiellt ett embryo. Under vecka fem, börjar barnets hjärta slog, och i vecka sex, embryots grundläggande ansiktsuttryck börjar bildas liksom andnings-och tarmsystem. I vecka sju, navelsträngen former, och i vecka åtta, barnets fingrar och tår börjar bildas. I vecka nio, är embryot börja röra, även om det inte kan vara synliga eller kännbara för mamman ännu. I vecka tio, börjar barnets hjärna producera hundratusentals nya nervceller per minut. På vecka elva, de första tecknen på barnets kön visa sig, och könsdelar börjar bildas. På vecka 12 är barnet ca 3 inches lång och har synliga fingrar och tånaglar.

Andra trimestern

Under vecka 13, kommer barnet börja röra hans eller hennes ben i ett sprattlande rörelse. Det kan fortfarande inte vara uppenbart för modern. I vecka 14, barnets prostata, om det är en pojke, och äggstockar, om det är en flicka, börjar utvecklas. I vecka 15 börjar barnets hud att bilda liksom hårsäckarna i hårbotten. I vecka 16 kan barnet göra en knytnäve och ansiktsuttryck. I vecka 17, börja fettceller utvecklas under huden. I vecka 18 kan barnet höra ditt hjärta slå så väl som andra ljud som kommer via livmodern. Det är särskilt viktigt att spela musik för bebisen börjar vid denna tid. Under vecka 19 börjar barnet kasta vatten, som går in i fostersäcken. Barnet utvecklar också ett lager av vernix över huden och lanugo, fina hår på huden, som skyddar barnet. Under vecka 20, utvecklar barnet ögonbrynen och tjockare hud under vernix och lanugo. På Vecka 21 börjar barnets benmärgen göra blodkroppar. Under vecka 22, barnets smaklökar form samt en full leverans av ägg i äggstockarna om barnet är en kvinna. På vecka 23, börjar luftblåsor fylls med luft i lungorna, förbereda lungorna att andas luft när barnet är fött. Under vecka 24, barnets fingeravtryck och fotavtryck form liksom regelbunden sömn inom livmodern. I vecka 25 har barnets händer fullt utvecklad. Under vecka 26, är barns ögon för fullt utvecklade trots att de inte kan öppna ännu. I slutet av vecka 27, har barnets längd tredubblats troligen sedan slutet av den första trimestern.

tredje trimestern

I vecka 28, barnets fullt utvecklade ögon börjar öppna. I veckan 29 kommer barnet att börja sparka mer kraftfullt och modern kommer troligen att känna rörelser. I v. 30, får barnet börjar få hicka, där modern kommer att kunna känna. Under vecka per 31 kommer hanen barnets pungen droppe från njurarna i ljumskarna, och den kvinnliga barnets klitoris kommer formen helt. Under vecka 32, lanugo, till fint hår över barnets hud skyddar den faller av. I vecka 33 kan barnets pupiller vidgas och se ljuset. I vecka 34, blir barnets vernix mycket tjockare för att skydda barnet för födseln. I vecka 35, fortsätter barnets tillväxt snabbt och kommer att fortsätta att rulla och glida runt-mamman antagligen kommer att känna dessa rörelser. I vecka 36, kommer barnet att troligen sitt huvud till botten av livmodern att förbereda sig för förlossningen. Från och med den 37: e veckan är barnet anses vara fullgånget och är redo att födas. I 40 veckor, kommer barnets förfallodagen. Bli inte orolig om du föder ett par veckor före eller efter ditt barns förfallodagen. Förfallodagen är bara en tillnärmning av när barnet kommer att födas.

Previous:granatäpple lever rengörningen Next:Hur exakt är DNA-test?

Relaterade artiklar


 • Hur du donerar blod för pengarna
 • hur man får katastrofala sjukförsäkring citat
 • hur blodtrycket mäts
 • hur man kan bli av huvudlöss
 • ading1a "u003e Hur sänka kolesterolnivåerna u003c/ h4u003e u003col id=’intellitxt’u003e u003ch1 class="heading4a"u003e göra ett val
 • Hur att hitta mjölk alternativ
 • Hur berätta om du har en tubulär graviditet
 • olika typer av läkare
 • hur man ska behandla löss med nix
 • hur man läser en Tempa-dot termometer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com