hur att hålla sig frisk under influensa A (H1N1)-pandemin

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-09
Den senaste tidens utbrott av svin-ursprung influensa A (även kallad H1N1), eller mer allmänt känd som "svininfluensan", har många människor oroliga för sin hälsa. Denna oro är motiverade, men måste placeras i perspektiv för att undvika en social panik som inte kommer att gynna någon. Svininfluensa är en respiratorisk sjukdom finns hos svin orsakade av typ A influensavirus. Det smittar på samma sätt någon annan känd influensavirus överförs, vilket inkluderar person-till-person kontakt via hosta och nysningar. Svininfluensan kan inte överföras genom att äta eller hantering fläsk, och väl tillagade griskött är säkert att konsumeras. Också, liksom alla influensa utbrott, personer med underliggande sjukdomar som cancer, hiv /aids, dåligt kontrollerad diabetes och liknande kliniska förhållanden sannolikt mer mottagliga för förvärvande svininfluensan om de kommer i kontakt med viruset. Det är viktigt att komma ihåg att för någon, oavsett deras hälsotillstånd, det enda sättet att få svininfluensan är genom att komma i kontakt med en person som är aktivt infekterade med ett bekräftat fall av H1N1. I denna artikel kommer jag att hjälpa dig att förstå hur man ska förhindra svininfluensan, granska symtom på infektion och granska förebyggande /behandlande insatser som är effektiva och tillgängliga

Du behöver:.
En grundläggande översyn av svininfluensa.
Kunskap om hur man förebygger infektion.
En översyn av tecken och symtom på infektion.
Drug profylax alternativ för personer som kan ha kommit i kontakt med en person med svininfluensa.
Drog-och behandlingsalternativ för svininfluensan infektion.


1.
Grunderna för infektion är enkelt och du redan känner dem, men kan det vara en bra tid för dig att sitta ner med din familj och granska dem:

? Ät en hälsosam kost som innehåller mycket frukt och grönsaker.
? Håll dig hydrerad genom att dricka tillräckligt med vatten.
? Få tillräckligt med vila och motion för att hjälpa immunförsvaret fungerar ordentligt.
? Tvätta händerna ofta med tvål och vatten eller någon av de många over-the-counter hand rengöringsmedel. Händerna ska alltid tvättas efter hantering av badrummet, äta, nysningar, hosta eller vidrör föremål som kan vara förorenade med betydande bakterie eller virus. En enkel att följa regeln är att om du har några tvivel om huruvida du ska tvätta händerna, då du verkligen bör tvätta dem!
? Om du utvecklar kallt symtom, även lindriga sådana, är det bäst att stanna hemma från jobbet, skolan och sociala evenemang för tillfället. Din förkylningssymtom kommer mer sannolikt att vara "vanlig förkylning" som vanligtvis kommer att svara på din vanliga egenvård insatser. Men om de förvärras ska du kontakta din läkare leverantören omedelbart.

* Den Centers for Disease Control and Prevention tyder också på att den som är starkt misstänkt för att ha avtalat svininfluensan bli ombedd att bära en disponibel ansiktsmask för att förhindra eventuell överföring till andra.
2.
känna till tecken och symtom på svininfluensa för att skydda dig själv och din familj. Kom ihåg att svininfluensan presenterar sig själv som i stort sett alla andra influensaliknande syndrom, så medan det är klokt att vara försiktig, oddsen för att du inte kommer i avtal med någon med kall-liknande eller allergiska symptom här tiden på året är ganska avlägset-så du behöver inte överreagera. Kom ihåg att det enda sättet att bli smittad med svininfluensan är att komma i kontakt med någon som har ett bekräftat fall av viruset eller genom att vidröra ett svininfluensa-smittade objekt.

Den grundläggande symptom på svininfluensa är: feber, hosta, halsont, ont i kroppen, huvudvärk, frossbrytningar och trötthet. Diarré och kräkningar har också rapporterats, men i mindre utsträckning.
3.
Eftersom det ännu inte känt hur lätt svininfluensan överförs mellan människor, kan det vara klokt att undvika närkontakt med människor som visar influensaliknande symtom, men kan det inte vara nödvändigt att isolera dig från en sjuk individ om du mår bra och tar försiktighetsåtgärder som anges i steg 1. Även om inte ännu standarden på vården, kan den sjuke ger dig ett skydd om de bär en engångsmask täcker näsa och mun samtidigt som i din närvaro.
4.
Om du har kommit i kontakt med en person som misstänks ha eller har bekräftats med svininfluensa finns det två läkemedel som kan vidtas för att hindra dig från att smittas med viruset eller att minska sjukdomens svårighetsgrad. För närvarande har endast två av de fem antivirala läkemedel influensa är effektiva mot svininfluensan. De två effektiva läkemedel är: Oseltamivir (? Varumärke Tamiflu) för att förebygga och behandla personer från 1 års ålder eller äldre och zanamivir (varumärke Relenza?) Är godkänd för att behandla människor 7 år och äldre och för att förhindra influensa A och B-virus infektion hos personer 5 år och äldre. För närvarande finns det hälsovårdsmyndigheter testa andra mediciner, men för närvarande endast Tamiflu och Relenza är kända för att hjälpa till med svininfluensan infektion. Generellt sett är behandling för svininfluensa en 5-dagars behandling och 10 dagar krävs för förebyggande kontroll. Det är också viktigt att notera att dessa läkemedel inte är en bristvara eller svåra att tillverka. Det finns ingen anledning till droger depån eller panik.
5.
Håll dig informerad. Vetenskapen och kunskapen om svininfluensa infektion och behandling utvecklas så snabbt på en daglig basis, vilket är normalt när det finns en influensa utbrytning. Nyutvecklade information inte bör betraktas som ett problem eller anledning till panik. Det bör ses som vetenskapens framsteg, hälso-och sjukvården är att lära mer om denna nya infektion.

tips och varningar


 • Svininfluensa är en riktig hälsofråga, men en som kan kontrolleras bättre med korrekt information och förebyggande strategier.
 • Granska och åter granska din förebyggande insatser i den här artikeln och se till varje medlem i din familj eller gemenskap förstår dem.
 • information och behandling förväntas ändras på grund av framsteg i vår förmåga att lära sig om svininfluensa och att kommunicera mer effektivt över hela världen via Internet.


 • Previous:granatäpple lever rengörningen Next:vad är orsakerna till hög feber hos barn?

  Relaterade artiklar


 • eltandborste fakta
 • hur man får sova lätt
 • hur man ska förstå naturliga deodoranter
 • hur man överlever ditt första koloskopi
 • hur kroppen läker efter rökstopp
 • hur man väljer en fot läkare
 • Hur kan jag berätta min partner jag är gravid?
 • hur man kan förhindra löss
 • mycket tidiga symtom på graviditet
 • hur man blir en licensierad beroendeterapeut
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com